Helmikuun helmet & Maaliskuun haaveet

Helmikuu loppui aivan mahtavaan lumimyräkkään ja sen jälkeisiin upesiin aurinkoisiin päiviin. Aamulla rappukäytävästä ulos astuessani tunsin Skotlantilaisen tuulen ihollani. Kevät tuoksuu minulle näköjään Skotlannilta, missä olin öhöm, reilu kymmenen vuotta sitten helmi-huhtikuun. Olen seurannut serkkuni hehkuttavan turussa alkavaa kevättä ja kesän tuloa, minulle kelpaisi vielä pari pakkasviikkoa. Niin vain silti varsin uhkaavasti täälläkin siltä, että hiihtoloman jälkeen me päästäisiin taas pyöräillen päiväkotiin. Noh ei sentään, hiihtoloma toi pakkasen takaisin, ainakin hetkeksi.


Helmikuu oli lyhyt ja ytimekäs täsmällisesti neljä viikkoinen ajanjakso, joka vilahti sormistani ja mietin miten en taaskaan saanut kirjoitettua säännöllisesti blogiin ja mitä tässä tapahtui, kun olin mukamas niin  kauhean kiireinen koko kuun.. Mutta tosiaan, minullahan oli tuo 5 askelta yrittäjäksi valmennus, joka loppui 19.2. eli siinähän se helmikuu menikin, tiiviisti tehtäviä tehden ja teams päiville osallistuen. 

Mutta ne Helmikuun helmet:

 • HIIHTOKELIT! Helmikuu tarjoili niin paljon kevyen aurinkoisia pakkaspäiviä, että jos maailman sulkeminen aiheuttaa tämmöisiä talvia myös tänne kaakonpaan niin ei haittaa yhtään! Toki hiihtokelit huomattiin myös päiväkodissa ja mehän ollaan panostettu luistimiin, mutta ei suksiin..... Nyt ollaan seurattu Nupun suurta riemua omista suksista ja hiihtämisestä ja ehtipäs hän myös hiihtää eskariin parinakin päivänä.


 • Pidin elämäni ensimmäisen Mary Kay meikkihetken! sen lisäksi pääsin pitkästä aikaa pitämään ihonhoitohetken minulle täysin tuntemattomalle asiakkaalle ja lisäksi vielä sain kokeiluttaa Naturally sarjan tuotteet naapurilleni. Meillä oli myös 4 digitaalista Guest Event tapahtumaa, jotka katsoin kaikki ja minullakin oli niissä vieraita! Ja kyllä olen iloinen, että olen valinnut Mary Kayn minun suoramyynti yrityksekseni. Vaihtoehtojahan olisi paljon, ja muutamaakin olen miettinyt, mutta aina Mary Kay jäi kummittelemaan ja nyt taas muistan ja ymmärrän paremmin miksi. 

 • Mun Mary Kay power partner kävi meillä lasten kanssa ensimmäistä kertaa. Musta on aina ihanaa, kun meille tulee ihmisiä. Olen niin kauan ollut aina se joka tulee kylään, mielelläni siis kyllä tottakai, mutta nykyään arvostan ihmisiä jotka ovat halukkaita tulemaan myös meille. Yhteen aikaan tuli jo vähän ähky, että minä ole aina se joka tulee toisen luo. Ihanaa kun olen saanut ystävän joka haluaa tulla myös mun luo!

 • Aurinko, tätä tuli vähän sivuttua tuossa hiihtokelissäkin, mutta vuorokauden valoisa-aika on selvästi pidentynyt ja me ollaan taas ulkoiltu vähän enemmän lasten kanssa, ja kyllä se tekee hyvää! Ulkoilu on asia johon haluan panostaa arjessa paremmin. Nyt ollaan kuljettu paljon autolla päiväkotiin, mutta jos pyöräkelit on tulossa niin sittenhän se hoituu sillä.


 • Ostin itselleni uuden vaatteen! Tai oikeastaan kaksi, koska valitsin emännänlahjaksi housut ja ostin uuden tunikan! Mulla on luonnosjonossa mun viime keväänä alkanut vaatekaapin läpikäynti, joten ehkä olisi aika jatkaa sitä... Mutta meillä oli siis Me & I kutsut, meillä kotona oli maltillisesti ihana Tiina ja naapuri ja loput katselivat sitten liveä FB tapahtumassa, jossa tosin meidän lapset yrittivät varastaa koko shown. 

 • Myös uskollisesti mukana keikkunut kamerani pääsi myös oikeasti käyttöön! Mulla on ollut pientä kuvaus taukoa tässä ja nyt on taas ollut kiva vain räpsiä kuvia lapsista. Joskin kuvien laatu ei nyt ehkä ole aina sitä parasta, koska olen päättänyt pitää kamerani manuaali asetuksilla ja niiden kanssa kuvaaminen on vielä vähän vaihtelevaa. Aikaisemmin kikkailin ainoastaan suljinnopeuden ja valotuksen kanssa, mutta nyt olen opetellut säätäämään myös kameran ISO arvoa se on vielä aika moista kikkailua ja kokeilua.

 • Mummu kävi yökylässä! Tarvitseeko tätä sen enempää selittää. Ässä puhuu edelleen mummusta ja Ässän puheen kehitys on muuten harpannut tässä ihan älyttömästi, täytyneekin hänen kuulumisia jakaa vähäsen omaan postaukseen. (tämä pätkä on muuten kirjoitettu 1.3. ja hiihtolomalla sanarimpsuja tuli vaan lisää ja lisää!)


Mitäs sitten maaliskuussa haaveillaan?

 • Meillähän alkoi myös hiihtoloma viikonloppuna ja tottakai hiihtolomalla ulkoillaan. Lasten loman jälkeen alkaa ravintola-alan pakkoloma, joten sitten meillä onkin loppu maaliskuu koko perheen aikaan.

 • Haaveilen siis ainakin koko perheen kanssa ulkoilemisesta ja kunnon yöunista.

 • Ja tavoitteiden toteutumista tietenkin, vaikka haaveilu on nyt vähän huono sana, koska tavoitteet ei toteudu haaveilemalla ja nämä maaliskuun tavoitteet ovat pieniä askeleita kohti kesän ja syksyn ja toivottavasti isompia loppuelämän tavoitteita. 

Mikä susta oli parasta helmikuussa? :) 

8 kommenttia

 1. Kiva postaus! Ehkä yksi parhaista asioista helmikuussa oli, että minäkin kävin hiihtämässä monen vuoden tauon jälkeen. Kun kerrankin täällä Turun kulmillakin oli lunta. Ja myös talvikävelyt Ruissalossa olivat niitä helmikuun kohokohtia. Huomaan, että minulla nuo parhausjutut liittyvät ulkoiluun.
  Aurinkoista maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilu on kyllä parhautta ja nyt on ollut mahtavia ulkoilupäiviä! :) kiitos ja samoin sullekin aurinkoista maaliskuuta! :)

   Poista
 2. Itse jo odotan kovasti kevättä saapuvaksi. Viime kuu meni lentämällä ja keskityin vain työhöni. Aika kiireistä aikaa vietetään tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tsemppiä kiireisiin! :) kyllä se kevät tulee, meillä alkaa olla autotiet jo sulia ja suurimmat pyörätietkin!

   Poista
 3. Pysähdyin tuohon "kamera pääsi käyttöön" lauseeseesi. Nyt kun tulee oltua paljon kotona, niin jotenkin ei tule kuvattua kuten silloin kun joka kuukausi tapasi olla jossain matkoilla. Matkoilla kaikki on aina teoriassa sellaista, jonka näkee vaan nyt, joten se pitää kuvatakin nyt. Kotinurkilla kohteet voi kuvata koska vaan - siis ei tarvitse juuri tänään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niinpä! Ja sitten taas kotona kun pyörii, niin luonnonvaloa on ollut täällä sisällä vähän kehnosti... vaikka helmikuussa kyllä oli sitäkin! Ehkäpä se olikin juuri valo, joka sai napsauttamaan kameran myös päälle! :)

   Poista
 4. Parasta helmikuussa on se, että se on ohi :D Ei kuulu kovine pakkasineen tosiaan mun lempparikuukausien joukkoon xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD no kyllä se kevät tulee kovaa vauhtia! :) ja tiedä vaikka oikean talven perään saataisin myös oikea lämpöinen kesä! ....ainahan saa toivoa :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !