Operaatio vaatekaappi: tilannekatsaus

Muistaako joku keväisen postaukseni jonka otsikko sisälsi sanat "operaatio vaatekaappi" ja tämän saman aloituskuvan? Joo, ei haittaa, en minäkään muista. Tarkoitukseni on tehdä postaussarja vaatekaappini läpikäymisestä ja itseasiassa postauksia on kuvia vailla valmiina myös tähän postaussarjaan, samoin kuin kotiesittelyyn. Mitään järisyttäviä ennen ja jälkeen kuvia ei kuitenkaan valitettavasti ole tarjolla.

Keväällä suurin syy karsintaan oli taaperon kanssa yhteinen vaatekaappi, johon tyhjensin taaperolle kolmannen hyllyn, kun otettiin 74cm vaatteita käyttöön ja 68 & 74 kokojen vaatteita olikin sitten jo niin paljon että pinot kaatuivat päälle.Ensimmäiseen "Operaatio vaatekaappi" postaukseen laskin paljonko mitäkin vaatteita kaapistani löytyy. Oletin toki määrän olevan vähäisempi mitä se sitten oli ja tarkoitus oli laittaa ainakin puolet kiertoon. Keväinen into vaatteiden läpikäyntiin tyssäsi kuitenkin aika nopeasti todetessani suurimman osan vaatteistani olevan jo siinä kunnossa, että parempi käyttää itse loppuun. Jopa lempipaitani saumoissa on jo reiän alkuja, sellaisen mitä ajattelin käyttää vielä pitkään.

Keksin kuitenkin monta osaa operaatio vaatekaappi postaussarjaan, kunhan pääsen kuvaamaan. Tästä tulee nyt vähän erilainen kuin suunnittelemani ennen ja jälkeen postaussarja. Mutta voinhan tehdä uuden vaatekaapin tilannekatsauksen taas ensi keväänä. 

Toki tässä välissä tapahtui myös yksi muutto jota en vaatekaappia räjäyttäessäni osannut ottaa huomioon ollenkaan. Ja nyt minulla ja taaperolla on omat vaatekaapit! Haluan silti pläjäyttää kuvan tuosta vanhasta yhteisestä vaatekaapista. Nuppu ja Jekku jakoivat myös yhteisen vaatekaapin ja siitäkin ajattelin kirjoittaa. Heidän jaettu kaappinsa toimi nimittäin huomattavasti paremmin kuin äidin ja taaperon yhteinen kaappi. 


Kerkesin muuttopäivänä hetken miettiä, että uhrasinkohan juuri oman vaatekaappini täydelliseksi piirrustuskaapiksi ruokailutilaan. Meidän huoneessa kun olikin yksi hyllykaappi ja yksi mekkokaappi. Mutta sain mekkokaapista itselleni oikein toimivan vaatekaapin lisäämällä yhden hyllyn. Oikeastaan kaikki käy, kunhan ei ole jaettu kaappi. 

Joten tässä tämä meidän upeasti jaettu taaperon ja äidin yhteinen kaappi. Tästä sekasotkukaapista lähdettiin liikkeelle ja  kohta (Okei myöhemmin, ehkä tänä vuonna jo kuitenkin) selviää, mitä nuo minun sotkuiset hyllyni olivat syöneet. Äitiysvaatteita sain laitettua muutamat eteenpäin lasten tulevan serkun äidille ja rikkinäisiä vaatteita kerään tekstiilikierrätykseen edelleen. Mutta muutoin, että uskokaan kuinka paljon vaatetta tuohon yhdelle hyllylle (ja pyykkiin) mahtuikaan.

Kuinka usein sie käyt koko vaatekaapin läpi? 😊 

6 kommenttia

 1. Mä käyn vaatekaapin läpi kaksi kertaa vuodessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattais olla mullekin hyvä tahti 🤔

   Poista
 2. Enemmänkin pyrin jatkuvaan kiertoon ja karsintaan. Minulla on vaatteet ripustettuina siten, että laitan aina toiseen laitaan ja sen myötä toiseen laitaan kertyvät vähiten käytetyt ja niitä joskus sitten arvioin: jos en koskaan halua poimia toisessa laidassa olevia vaatteita käyttöön, niin pitäisikö se siirtää siitä kierrätyskassiin - siis tällaista pohdintaa viikottain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä systeemiltä! Nyt kun oon ite vaan kotona (ja varsinkin keväällä kun oikeasti en käynyt edes kaupassa) mulla saattaa olla helposti samat vaatteet koko viikon... Keväällä Mies kun kävi töissä kävi myös ruokaostoksilla niin minä ja lapset pysyttiin hyvin eristyksissä.. 😊

   Poista
 3. Aika ajoin. Nyt pitäisi taas kurkistaa lävitse ja laittaa pienet koot (varsinkin kesävaatteista) eteenpäin.

  VastaaPoista
 4. Käyn säännöllisesti läpi ja laitan kiertoon niitä vaatteita mitä en käytä. Nyt juuri aloitin kirpparilla myynnin :)

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !