Edulliset silmälasit imetysajalle

Me käytiin ystävänpäivänä koko perheen treffeillä optikolla. Puhuin tästä ideasta puoliskolleni jo ties kuinka kauan ennen ystävänpäivää. Helmikuussa vihdoin päätin toteuttaa suunnitelman yllätyksenä ja varasin vain netissä meille peräkkäiset ajat optikon näöntarkastukseen. Silloin oli vielä jokin tarjous, että näöntutkimus oli ilmainen. 

Lähtötilannehan oli, että puoliskoni silmälaseista puuttui molemmat sangat, silti hän onnistui käyttämään niitä aina tietokoneella ollessaan. Minä taas en edes muistanut milloin olin viimeksi silmälasejani käyttänyt ja kun vihdoin löysin toiset, hetken päästä ne olivat yksi sankaiset.


Puoliskolleni hankittiin ensimmäiset silmälasit muistaakseni Nupun vauvavuonna. Minä sain omani jouluksi 2011. Niistä ihan ensimmäisistä laseistani en iteasiassa ole varma vieläkö ne jostakin romukopan pohjalta löytyisivät vai ovatko jo roskiksessa. Toiset hankin keväällä 2012. Siellä mistä ensimmäiset lasini ostin, oli vain kaksi mallia jotka olivat kasvoilleni sopivan kokoiset. Keväällä ostin sellaiset, jotka halusin ja samalla aurinkolasit vahvuuksilla. 

Fun fact. Nuo aurinkolasit katosivat mystisesti. Muistelen unohtaneeni ne appivanhemmille, joskus kun ollaan siellä käyty. Minä näen ne sieluni silmin sohvan selkänojan päällä. Joo tiedän, tosi fiksu paikka. Ei ole sen koommin näkynyt.

Mutta niihin uusiin silmälaseihin.


Ensimmäinen silmälasireseptini on joulukuulta 2011, näkö tarkastettiin opiskelijaterveydenhuollon kautta jännityspäänsäryn takia. Sittemmin päänsäryn ja pahoinvoinnin takia pääsin tarkastamaan näköni työterveyden kautta kevättalvella 2014. Nupun odotus oli sen verran näkyvä, että näöntutkimuksen tehnyt silmälääkäri kertoi heti että raskaus ja imetys voi vaikuttaa näköön. Tulloin näkö ei ollut juurikaan muuttunut, enkä hankkinut uusia laseja.

Nyt sitten kuuden vuoden tauon jälkeen kävin optikon näöntarkastuksessa ja ostin mahdollisimman halvat silmälasit. Juurikin raskauden ja imetyksen takia. Enhän tiedä imetänkö vauvaa enää parikuukautta vai toisenkin vuoden. Hertinen, eihän meillä enää vauvaa ole! Mutta tajusitte kyllä. Halusin lasit nyt, mutta mahdollisen näön muuttumisen takia en halunnut maksaa laseista satasia. 

Treffien alussa, optikolle kävellessämme sanoin puoliskolleni, että meillä on 50e budjetti per naama. Noh lopulta hän maksoi omat lasinsa itse ja minä omani: 19€. Katsoin myös 30€ ja 50€ laseja mutta lopulta nämä, itseasiassa Jekun valitsemat kehykset kuitenkin tuntuivat ja näyttivät kaikista eniten minulta.


Toki tähän hintaan saa ainoastaan vakiolinssit. Puoliskoni laseihin tuli lisähintaa erilaisista linssin käsittelyistä, joita minä en ottanut. Likaantumattomat, naarmuuntumattomat ja heijastamattomat ja kaikki muut mahdolliset pinnat otan sitten seuraaviin laseihin, joita tiedän käyttäväni seuraavatkin 10 vuotta. - olettaen ettei näkö siis muutu siinä kymmenessä vuodessa...

Ennen käytin laseja yleensä pitkillä automatkoilla ajaessani ja satunnaisesti tietokoneen ääressä. Enää en poistu kotiovesta ilman laseja ja käytän niitä myös silloin kun en tuijota ruutua. Oikeastaan laitan ne pois ainoastaan nukkuessa, siivotessa ja kokatessa. Parin viikon jälkeen puoliskoni totesi minun näyttävän oudommalta ilman laseja.

Tykkäään näistä laseista sen verran paljon, että olen jopa miettinyt voiko vanhoihin kehyksiin ostaa uudet linssit, sitten joskus. 

PS. meillä molemmilla on siniset silmälasit!

Oletteko te uusineet silmälaseja raskauden  tai imetyksen aikana? :) 

10 kommenttia

 1. Itse olen siitä onnekkaassa asemassa etten silmälaseja vielä tarvitse lainkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä onni! :) jospa säilyis näky loppuun saakka. Minä leikin pienenä et olispa silmälasit, koska äitilläkin oli, no nyt on :D

   Poista
 2. Näön muuttuminen on hankala juttu... kyllästyin ja menin laseriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on varmasti ollut tosi hyvä ratkaisu! :) itse pärjään myös ilman laseja, joten ei ole ihan tämän hetken investointi laserointi :)

   Poista
 3. Minulla ei ole ollut tarvetta silmälaseihin niin kuin ei muillakaan perheenjäsenilläni. Nyt tosin huomaan laittavani usein esimerkiksi keittiössä valot päälle ja ihmettelen miten keittiössä puuhaava lapsi tai mies näkee tehdä mitään. Voisiko olla merkki näön huononemisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jaa jännä homma, miekin availen jatkuvasti verhoja ja laitan valoja päälle ettei olisi pimeä, vaikka lasit onkin :D mun äidillä on ollut aina lasit, isilläkin on nykyään lukulasit mutta siskoilla ei ole :) jännä nähdä tuleeko omille lapsille joskus tarvetta laseille :)

   Poista
 4. Meillä esikoinen aiheutti aikanaan sen, että mies kävi leikkaamassa silmänsä, kun kyllästyi taaperon repimiseen lasien kanssa. :D Päheä väri laseissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo toi on kyllä niin totta! Mullakin on jo käynyt sanka vinossa, mut onneksi ei mennyt poikki 😅 kiitos! Tää sininen on kyllä kiva 🤩

   Poista
 5. Mä pidin samat, harkitsin kyllä mutta kun toista linssiä saa hioa niin huolella niin en ostanut. Meillä on molemmilla lasit jotka on oikeasti kalliit linssien erikoishiontojen takia, joten uusia ei niin vaan osteta vaan olisi ollut investointi. Ajatus kyllä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, ymmärrän. 😊 Mulla on aika pienet vahvuudet eikä mitään erikoista, että toki sekin vaikuttaa millaset lasit voi hankkia ja milloin. 😊

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !