Kymmenkuinen


Meillä on kohta taapero! Eikä pelkästään sen puolesta, että vauvavuotta on vain puolitoista kuukautta jäljellä. Ensiaskeleet on otettu jo aikaa sitten, helmikuun loppupuolella. Ensimmäisellä kerralla hän otti kolme askelta eli oikea vasen oikea, sittemin hän on hakenut yhtä tai kahta askelta. Vähän rokeutta lisää niin meillä kävellään.


Hampaita on nyt seitsemän, oikea ylä kakkonen tuli läpi perjantaina (28.2.) ja vasen ala kakkonen lauantaina (29.2. tasan 10kk iässä). Johan niitä on jo monta viikkoa odotettukin. Nyt nämä hampaiden puhkeamista edeltäneet yöt olivatkin ihan tosi huonoja, täynnä "ei ei ei" huudahduksia ja kiljumista.

Mitä tulee höpöttämiseen, "ka" ja "ei" ovat yksiä selkeimpiä ja pisimpään kuultuja. Mutta kaikenlaiset muutkin tavut ja äännähtelyt ovat tuttuja. Mummu ja puoliskoni ovat sitä mieltä että "Äiti" tulee myös selvästi.

Hän on oppinut avaamaan eteisen kenkälaatikon ja tyhjentämään Nupun kenkiä lattialle. Myös kaikkien muidenkin käteen sopivien tavaroiden ja lelujen heittäminen ja pudottaminen on ihan parasta tällä hetkellä.


Kymmenkuisen synttärit menivät ihan hujauksessa. Helmikuun loppu ja maaliskuun vaihtuminen pääsi yllättämään ihan täysin, kun meillä oltiin taas kipeinä koko viikko. Lastenpolikäynnin jälkeen piti käydä uudestaan verikokeissa, mutta nekin jäivät väliin ja siirrettiin parilla viikolla eteenpäin.

Ajattelin jo, etten ehkä jaksakaan alkaa soittelemaan neuvolaan 10kk mittojen perään, mutta juuri näin ajateltuani puhelimeeni kilahti muistutus viesti jo varatusta ajasta. Pituutta oli nyt yli 70cm ja paino on kääntynyt laskuun. Sairastelut, lapsen yleisvoinnin sekä ulkoisen olemuksen perusteella painosta ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan. Lapsesta kun näkee, että hän ei ole nälissään ja ruoka maistuu. Pituuskasvua lukuunottamatta kaikki on hienosti.


Varattiin vielä huhtikuun alkuun mitat 11kuiselle, sitten onkin jo 1v neuvola ja sen jälkeen taas katsotaan pituutta lastenpolin lääkärin kanssa.

Mitä teidän vauvoille kuuluu? :)

3 kommenttia

 1. Hyvää kuuluu, kiitos kysymästä! Ensin kiitän teidän kuulumisista! <3 Mein 10 kuisen hiukset on vaan harventunu, toisin ku näemmä teillä. :D Takatukka tosin jatkaa pituuskasvua. Täällä myös taapero, kipittää menemään aamusta iltaan. Tällä hetkellä tosin hakeutuu syliin ja unille vähän enemmän, sai jostain lenssun kuumeen kera, nooh eiköhän tuo tuosta taas kohta.. Hampaita on neljä ja tällä hetkellä en ainakaan tiedä että olisi lisää tulossa. Iloinen vesseli, joka osaa jo hauskuuttaa isoja sisaruksia omilla jutuillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mie kiitän kommentista! 💖
   Meinasin siistiä molempien poikien hiukset siskoni häihin, mutta suunnitelma vauvalle oli että ei kosketa noihin päällihiuksiin vaan vedetään ponnarille ja sit sivut ja takaa lyhyeksi - samanlailla ku Jekulla ja perään todettiin että eihän se ratkaise tätä "hiukset silmillä" ongelmaa mihinkään suuntaan että annettiin olla 😅🤷🏻‍♀️ Seuraaviin kuulumisiin täytyy munkin kirjoittaa jo enemmän sisarusten väleistä, ne on ihan selvästi tässä kehittyneet ja tulleet tärkeämmiksi. Toivottavasti teidän lenssut menee nyt nopeasti ohi 💖 meillä on nyt kaikki lapset kotona tän ilmoitetun ajan, perus räkää ja yskää on täälläkin, avattiin fillarikausi, se ei auttanut 😂

   Poista
  2. Kyllä nää lenssut näyttää jo olevan voiton puolella. Toivottavasti myös siellä päästään nyt helpolla <3

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !