Jääkaapin kätköissä - haaste


Siitä on jo hetki aikaa, kun Pirita - Pandamama haastoi koko kaksplussan blogiverkoston paljastamaan jääkaappinsa just nyt. Täytyy myöntää, että tämä ei ole mikään kahden päivän postaus - "kuvat tänään, teksti huomenna", vaan olen saanut käsiteltyä yhden kuvan illassa juuri ja juuri silmät ristissä hereillä. Joten meidän jääkaappi ei näytä just nyt tältä. Vaikka myöhässä olenkin, niin totuuden mukainen tämä on silti. Suunnilleen tältä meillä näyttää aina silloin, kun jääkaapissa on muutakin kuin valo ja kastikepullot.


Yritän pitää jääkaapin loogisessa järjestyksessä, mutta ilmeisesti se on looginen vain minun mielestäni, sen verran usein tavarat löytää tiensä kaikille muille hyllyille. Ylähyllylle nostan aina saalaattitarpeet ja muut kasvikset. Nyt siellä oli pussi suippoja paprikoita ja yksinäinen tomaatti, sekä purkki jotain tulista johon minä en koske. 

Toisiksi ylinhylly on sekalainen hylly. Pussillinen lihapiirakoita, Jekun jämäannos, raejuustoa ja pienet jämät paistettua jauhelihaa joltakin aterialta. 

Kuvan alin hylly on jääkaapin keskellä, joten siitä löytyy voileipätarpeet. Leikkeleet, metvurstit, juustot, Oivariinia aikuisille ja Keijua lapsille, melkein loppunut purkki päällä ja avaamaton alla. Nuo kiinalaisen take awayn kastike- ja salaattipurkit ovat eksyneet yhden hyllyn liian alas.  


Alimmalta hyllyltä löytyy kaikki lihat. Kuvaus hetkellä siellä oli kolme pakettia jauhelihaa, kanan jotkut maustamattomat paistifileet (joita en osaa kokata, testasin eilen) ja marinoidut suikaleet. Pari pakettia pekonia ja kiinalaisen jämät. Alimmissa lokeroissa on pussi perunoita ja pillimehuja. 


Ovessa säilyy alimpana kaikki juomat, pitkällä hyllyllä on ketsuppi, mustikkakeitto,  valkosipulilla maustettu rypsiöljy, sitruunamehu, ja mustikka- ja puolukkahillot. Hillojen päällä on melko sekalainen sakki erilaisia majoneeseja ja salaatinkastikkeita. Kuvassa ei näy kolme ylintä lokeroa, mutta ne on yleensä tyhjiä. Tai yhdessä on DuoCort-rasva. 

Kuvasin tätä postausta varten eräänä aamupäivänä juuri, kun edellisenä iltana oltiin käyty kaupassa. En ollut ihan varma onko se nyt huijaamista vai ei, joten otin uudet kuvat noin viikon päästä ensimmäisistä kuvista. Kuvien välissä olin lasten kanssa viisi päivää mummun ja vaarin luona. Tietysti me ostettiin jääkaappi täyteen juuri ennen reissua ja koska kiinalaisesta riittää vähintään kahdeksi jopa kolmeksi ateriaksi, niin kotona ollut puoliskoni pelasti osan lihoista pakastimeen reissun aikana.


Paprikat ja lihapiirakat on vähentyneet. Yksinäinen tomaatti on vaihtanut hyllyä, raejuusto loppu ja nuo samat ruoan jämät ovat edelleen tuolla hyllyillä. (siivosin ne kyllä heti kuvien oton jälkeen pois - HYI!) Lasten  vajaa Keiju on loppunut ja metvurstia on ostettu lisää, yllättäen Elpu tykkääkin siitä enemmän kuin kinkuista. Jonkun kiinalaisen jämät, riisit ja kanapallot, on edelleen tuolla nurkassa ja syötyjen ja pakastettujen lihojen tilalle on ilmestynyt lisää pekonia. Pillimehujen viereen on ilmestynyt limsapullo.


Ovesta huomaa, että ketsuppia ja kastikkeita on käytetty. Limsat ja maidot on juotu ja vaihtuneet jo uusiin pullopihin ja purkkeihin. Tajusin juuri että 2 litraa kaurajuomaa riittää lapsille juuri ja juuri kolmeksi päiväksi. Ylimmäisestä lokerosta on kadonneet punakääröiset suklaat. Tuo Lidlin tummasuklaa on muuten hyvää ja sopii ainakin meidän perheen maitoallergiselle. Ja nyt kun kirjoitin suklaasta, mun tekee mieli suklaata.

Meillä siis syödään aika usein erilaisia versioita kanasta tai jauhelista lisukkeineen. Joko olette kurkistaneet muiden haasteeseen vastanneiden jääkaappeihin? Meistä verkostolaisista jääkaapin on avannut ainakin Pirita - Pandama, Jenni - Hutimeni, Klara - Snow one like you ja Julia - Sininen norsu ja samettikarhu

Miltä teidän jääkaapeissa näyttää? Mitä teillä syödään tänään? :) 

8 kommenttia

  1. On aina mielenkiintoista nähdä, mitä ihmiset syö ja ostaa kaupasta! Teillä on varsin maltillisen täysi jääkaappi, vaikka olitte juuri käyneet kaupassa. Meillä on yleensä kauppareissun jälkeen ihan täyteen ladattu😅 Jauheliha ja kana on meilläkin ne yleisimmät raaka-aineet. Niistä saa helposti ja nopeasti monenlaista. Ehkä munkin pitäisi tarttua tähän haasteeseen. Mut vasta, kun juhlaherkut on tuhottu. Muuten ei näytä oikealta😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo kaappi täynnä kakkuja vois olla hieman hämäävää :D mikähän siinäkin on, kun voisi tehdä jauhelista kastiketta tai vaikka täytettyjä paprikoita tai mitä vaan niin silti melkein aina päätyy siiheen helppoon, tuttuun ja turvalliseen makaronimössöön :D

      Tää on kyllä hauska haaste :) näkee itekin vähän ulkopuolisen silmin että mitä me nyt oikeasti syödään :D

      Poista
  2. Meillä pihistellään, ja tänään syötiin spaghettia porkkana-kikhernekastikkeella. Oli muuten herkkua!
    Jääkaapista löytyy ihan aina kauramaitoa ja kurkkua, ne on ne meidän vakiot. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mie haluisin saada meidän lautasille enemmän kasviksia, mut kokkailu ei vissiin oo mua varten. Eikä mulla ole mitään hajua miten kikherneitä käytetään. Yks kerta tein jauhelihakastikkeen tuoreista tomaateista, paprikasta ja porkkanaraasteesta ja maustoin lihan ennen ku heitin kasvikset sekaan eikä se maistunu oikeastaan yhtään miltään! Voisko joku kertoa mitä teen väärin :'D Onneksi toi 3v on nyt alkanut syömään saalaatinkin päiväkodissa! :D

      Poista
  3. Onpas hauska haaste! Meillä on jääkaappi aina sikinsokin niin mahtaisiko uskaltaa kuvata 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otat ennen ja jälkeen kuvat siivouksesta 😅🙈

      Poista
  4. Minä otin tänään kuvat meidän jääkaapista tätä haastetta varten. Räpsin kuvat enkä yhtään siivonnut tai järjestänyt. Nykyään kun kolme koululaista käyttää myös jääkaappia, niin tavarat ovat milloin milläkin hyllyllä. Minulle riittää, että voit ja juustot ym. ovat jääkaapissa, eivätkä unohdu pöydälle.

    VastaaPoista
  5. Mahtavaa! Oota innolla lukua, teillä on muutenkin syöjiä enemmän ja eri-ikäisiä kun meillä, niin hauska päästä kurkkaamaan teidän kaappiin 😁 Haha uskon, välillä on sellasia päiviä kun tuntuu että se on iteltäkin saavutus ettei mikään maito tai rasva ole unohtunut pöydälle 🙈

    VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !