Synnytysdemo + 7 tehtävää Babyshoweriin

Meidän matka Rovaniemelle mummun kanssa, oli toki hupimatka pikkusiskoni luo, mutta tärkein syy reissulle oli pikkusiskoni babyshowerjuhla. Alunperin kuvittelin meneväni vain juhlavieraaksi, mutta kuullessani parin vieraan estymisestä, valmistauduin äidin kanssa muutamalla ohjelmanumerolla. Lopulta olinkin päävastuussa siskoni juhlan ohjelmasta.

Muutama idea oli ihan suoraan omista babyshowerjuhlistani, joita varten nappasin vain tuttipullot ja rintapumpun mukaani. Illan ensimmäinen ja samalla hauskin ja omasta mielestäni paras tehtävä oli Synnytysdemontstraatio. Postauksen kuvat ovat siskoni juhlista, tunnelmia minun juhlista voi käydä kurkkimassa aiemmista postauksista, jotka linkitän tämän postauksen loppuun. Ja nyt niihin tehtäviin:

TOIVELAPUT LAPSELLE
Ensimmäisille vauvakutsuilleni isosiskoni oli askarrellut bodyn muotoisia pieniä paperilappuja, joihin vieraat saivat kirjoittaa toiveitaan lapselle, vähän kuin haltijakummit prinsessa Ruususelle. Mulla oli ajatus päällystää nuo bodyt kontaktimuovilla ja tehdä niistä viiri Elpun sängyn päälle. Noh, enpä ole muistanut, mutta kaikki laput on kyllä tallessa. Niissä toivotettiin mm. elämän iloa ja ymmärtävää mieltä äitiä ja isiä kohtaan. 


MAHAN YMPÄRYSMITAN ARVAILU
Minun ensimmäisissä babyshowereissa vieraat mittasivat lahjanarulla niin pitkän pätkän, kuin ajattelivat mahani ympärysmitan olevan. Minä mittasin mittanauhalla mahan ja sitten kaikki vieraat mittasivat narunsa ja katsottiin kuka arvasin lähimmäksi. Unohdin ottaa Rovaniemelle sekä mitan että lahjanarun, mutta pikkusisko oli itse mitannut mahansa, joten kaikki heittivät jonkun luvun ilmaan ja sitten pikkusisko kertoi oikean mitan.

VALOKUVA ARVAILU
Ensimmäisiin vauvakutsuihini kaikki olivat tuoneet mukanaan vauvakuvan ja äiti oli huolehtinut myös minun kuvan siihen joukkoon. Kuvat oli numeroitu ja kaikki saivat arvata kuka mistäkin kuvasta löytyi. Vanhimpien kuvien takaa löytyi myös ihania ja hauskoja muistoja.


TUTTIPULLON KOKOAMISKISA
Tähän rastiin paras vaihtoehto taitaa olla minunkin juhlissa käytetty Ainu MAM anti colic pullo, koska pullossa on peräti kuusi osaa. Minun juhlissa kaikki kilpailivat omaa paria vastaan. Pikkusiskoni juhlissa sisko valitsi itselleen vastustajan ja he kokosivat kilpaa toisiaan ja aikaa vastaan.

VAUVAN SYÖTTÄMINEN
Tästä oli omat versionsa minun molemmissa juhlissa. Ensimmäisissä kilpailijoita oli 4 paria: toinen oli vauva, joka istui tuolilla ja tuolin takana seisoi äiti. Vauva sai pelleillä ja päristellä samalla kun äiti yrittää syöttää tuolin takana seisten. Toinen versio oli, että pareille jaettiin pahvikupeista tehdyt vauvat, joiden suut olivat aika pikkuiset ja sitten vauvoille syötettiin puuroa kilpaa mahdollisimman siististi, ensimmäinen kupin tyhjentänyt pari voitti.


RINTAPUMPUN KOKOAMINEN SOKKONA
Jekun babyshowerissa eräs äiti kertoi osallistuneensa vauvakutsuille, joissa oli kisattu kuka kasaa nopeiten rintapumpun. Heidän voittaja oli ollut muistaakseni itse tuleva isä. Minulla on Philips Avent natural käsikäyttöinen rintapumppu, ja ettei homma olisi liian helppoa pikkusiskoni sai kasata sen silmät sidottuina. Me ei otettu pikkusiskolta aikaa ja hän sai kysellä vinkkejä, mutta vastasin vain "kyllä" tai "ei".

SOSEIDEN TUNNISTUS
Minun toisissa babyshowereissa maisteltiin ja haisteltiin neljää sosetta "sokkona". Eli kaikki saivat omat lusikat ja pöydällä kiersi neljä lautasta, jotka oli numeroitu. Kaikilla oli myös laput joissa oli numerot 1-4 ja niihin kirjattiin värin, koostumuksen sekä maun perusteella mielestämme oikean soseen tai pääraaka-aineen nimen. Tämä paljastui yllättävän haastavaksi, kun lopuksi tietenkin luettiin kaikkien soseiden etiketit. Ja ihan vaan kuinka paljon haasteita haluaa niin soseitahan voi valita useampia ja ruokasoseet olivat hedelmäsoseita haasteellisempia.


SYNNYTYSDEMONSTRAATIO
"Viimeisin mut ei vähäisin." Aloitettiin pikkusiskoni juhlat tällä ilma- ja pingispallolla toteutettavalla synnytysdemonstraatiolla. Tämän idea on suoraan videosta joka oli jaettu Facebookissa aktiivisen synnytyksen keskusteluryhmässä. Tämä oli muuten ihan paras juttu ikinä, todellinen jäänmurtaja heti alkuun. Meillä oli kuusi pingispalloa joten jaettiin saman verran ilmapalloja ja tehtiin tämä tavallaan paritehtävänä. Toinen parista sai olla synnyttäjä ja toinen doula tai kätilö, joka kannusti ja jännitti vieressä puhkeaako ilmapallo vai synnytetäänkö pingispallo. Todellisuudessa kaikki huoneessa olijat jännittivät kaikkien pallojen kohtaloa yhdessä.

Ensimmäinen ja ehkä haastavin tehtävä oli saada pingispallo ilmapallon sisään. Sitten ilmapallo, jonka sisällä oli pingispallo, puhallettiin sopivan kokoiseksi. Pingispallo jäi tukkimaan täyden ilmapallon suuta, joten ilma pysyy pallossa ilman solmua. Tämän demonstraation tarkka idea oli näyttää mistä suunnasta harjoitussupistukset  ja oikeat synnytyssupistukset tulevat ja mitä supistukset tekevät kohdunkaulalle. Harjoitussupistukset puristeltiin pallon sivulta - kohdunkaualalle ei tapahdu juuri mitään. Mutta kun palloa alettiin puristella päältä, niin johan alkaa kaula lyhentyä. Ja palloa puristellaan niin paljon ja kauan, että pingispallo pullahtaa pihalle.


Näistä kuvista näette mikä pitäisi olla kohdunkaulan lähtötilanne ja hetken ennen pingispallon syntymää. Ylemmissä kuvissa synnyttämässä olivat päivänsankari sekä tuleva triplamummu. En tajua miten tuo ilmapallo ei puhjennut pikkusiskoni käsittelyssä. Äidin synnytys taas kesti kaikkien muidenkin aktiviteettien ajan, joten pyysin saada kokeilla itsekin tätä ensimmäistä kertaa. Kyllä muuten jännitti puristella ilmapalloa!

Mitä tulee ilmapallojen hajoamiseen, niin lasten "lemppariohjelmanumero" oli puhkoa koristeiksi tuodut värikkäät ilmapallot jo ennen kuin juhlat edes alkoivat. Onneksi ehdittiin pelastaa muutama pallo pianon päälle.

Onko teille järjestetty tai oletko itse järjestänyt babyshowereita? Millaisia aktiviteetteja teillä on ollut juhlissa? 

Elpun babyshowerista voi lukea lisää TÄÄLTÄ 
ja Jekun babyshowerista TÄÄLTÄ

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !