Testissä Semperin valmispuurot perheen pienimmille

Kaupallinen yhteistyö Semper

Meidän perheessä eleltiin kevättalvella puurotaukoa. Taisi alkaa aamu- ja iltapalapuuro tulla lapsilta korvista ulos, koska Elpu pyytää nykyään aina paahtoleipää, vaikka vaihtoehdot olisivat paahtoleipä tai suklaapuuro. Siksi avasin uteliaana Semperin lähettämän laatikon, josta paljastui neljä pakettia puuroa lapsille. Me saimme puuroja, joiden ikäsuositukset ovat 8kk ja 1v, joista molemmista saatiin maustamaton versio sekä 8kk Hedelmäpuuro päärynä & banaani ja 1v täysjyväpuuro hedelmäinen. Uppoaisivatkohan nämä paremmin, kuin tavan keitetty kaurapuuro?

Valmiin puurojauheen idea on helppous ja ravintoaineiden monipuolisuus. Jauhot kulhoon, kuumaa vettä päälle, sekoitus ja syömään. Tämän nopeampaa ja helpompaa puuron tekeminen ei oikein voisi ollakaan. Sen kertoo ohjeet pakkauksessakin, joita en ensin edes meinannut huomata. Ja muuten tämä paketti itsessään on kyllä hurjan kätevä. Ei pölise puurojauheet pitkin kaappia, kun paketti on uudelleen suljettava! Kaikki pisteet pakkauksen suunnittelijoille ulkonäöstä sekä käytännöllisyydestä.Pakkauksia tutkiessani luin myös kaikki printit paketin kyljestä. Yhden moniallergisen ja toisen kanamuna-allergisen äitinä silmäni on harjaantunut poimimaan tuoteselosteista kaiken, mikä liittyy maitoon ja kananmuniin. Yllätyinkin, kun kaikissa neljässä puurossa oli ensimmäisenä maito. Seuraavaksi ihmettelin, että miksi ihmeessä olen yllättynyt tästä maidosta. Tiesinhän minä, että suurin osa lasten puuroista on maitopohjaisia. Ehkä yllätyin, koska aikanaan Elpulle puuroa etsiessäni ainoat allergisellemme sopivat puurot olivat juuri Semperin pussipuurot ja ne ovat olleet perheessämme kovassa suosiossa jo useamman vuoden.

Allergioiden takia olemme jättäneet maitoa sisältävät lastenruoat automaattisesti kauppaan, joten kaikki maitoon liittyvä ikäsuosituksista alkaen on minulle hieman vierasta. Kysyin nyt uteliaisuuttani maidon taustasta, erityisesti alle vuoden ikäisten puuroista. Maitopohja lisää puuron ravintoarvoa ja valmispuuroissa on helposti kaikki tarvittavat ravintoaineet: hiilihydraatit, proteiinit, rasva, vitamiinit ja kivennäisaineet, mitä lapsi tarvitsee monipuoliselta aterialta. Semperin puuroihin maito on käsitelty pakkaukseen merkitylle ikätasolle sopivaksi.

Kuinka uutuuspuurot sitten upposivat meidän 1v8kk testaajalle? Tarjosin puuroa Jekulle testijakson aikana aamupaloiksi ja välipaloiksi heti päiväunien jälkeen.Minulla on tapana keittää aika paksua puuroa, joten siihen verrattuna kaikki puurot olivat kovin samettisia ja sosemaisia suutuntumaltaan. Kyllä, maistoin tietysti itsekin. Omaan makuuni kaikki puurot olivat hyviä. Hedelmistä erottui hedelmien maku ja maustamaton maistui puurolta.  Ensimaistelujen jälkeen tuunasin maustamattomia puuroja samoin kuin tavallistakin kaurapuuroa eli omenahillolla, pakastemustikoilla tai kaakaojauheella. Jekulla kesti kuitenkin oma aikansa tutustua puuroihin. Uskallan väittää, että tähän on syynä kaikkien puurojen pehmeä ja maitoinen jälkimaku.

Pitkän maitoallergiaepäilyn takia Jekku on alkanut vasta tammikuussa saada pieniä määriä maitotuotteita, mikä tarkoittaa käytännössä tavallista levitettä leivän päälle tai äidiltä varastettua suklaata, jota ei ollakaan heti kaivettu suusta pois. Eli ihan puhdas maito maitona on Jekulle vielä aivan vieras tuote. Luulen, että selvästi maitoinen jälkimaku taisi olla pojallemme liian vieras, vielä näin lyhyellä testijaksolla.Nyt testijakson lopulla, meidän testailut taitavat vasta alkaa kunnolla, kun sekä hedelmäistä puuroa että päärynä & banaanipuuroa upposi jo kokonaisen annoksen verran. Jos yhtään kiinnostuit näistä Semperin uutuuspuuroista, niin ehdottomasti suosittelen testaamaan. Ehkä ne tuovatkin näppärästi hieman lisäminuutteja juuri teidän aamuihin tai iltoihin. Eikä näitä voi polttaa pohjaan, niinkuin meidän kaurapuuroille joskus käy.

Onko Semperin tuotteet tuttuja teille? 

Osallistu kilpailuun ja voita 150 € arvoinen hemmottelupalkinto! 

Kerro mikä Semper tuotteista on sinusta mieluisin ja voita 150 € arvoinen lahjakortti Holiday Club-kylpylään. Osallistu kilpailuun alla olevasta linkistä 5.5. mennessä ! 

Osallistu kilpailuun! 

Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !