Joulu ja sen jälkeen


Vesisade on vienyt lumet mennessään. Joulutunnelma löytyy parhaiten pipareista, joulutortuista, musiikista ja kauppakeskuksen joulukoristeista. Vielä viimeiset joululahjat pakettiin ja jouluaatto saa tulla. Aatto alkaa aikaisin. Olemme vain tunnin myöhässä omasta aikataulustamme. Hiekkatie on paremmassa luistelukunnossa, kuin ulkojäät. Puoliskoni kantaa lahjat kuusen alle ja minä vielä kirjoitan pariin nimet selvemmin. Lapset jäivät hoitoon, kun me lähdemme appivanhempien kanssa käymään haudoilla. Olisinpa sittenkin laittanut kumisaappaat jalkaani. Ruoan jälkeen on aika jakaa lahjat. Lapset ovat innoissaan.

Puoliskoni kielsi minua ostamasta hänelle boksereita tai ylipäänsä mitään muutakaan. Jotain kuitenkin halusin kehittää, hänen ostamansa sählymailan (jota en saanut paketoida) ja termosmukin (jonka paketoin ja jouluaattona hän ihmetteli mikä kumma se on) lisäksi. Tein, tai siis teen edelleen, hänelle joulukalenteria, johon kolme luukkua ostin tigerista piristämään hänen koulupäiviään. Lopuista luukuista löytyy lahjakortteja erilaisiin hemmotteluhetkiin, esim. jalkahieronta, aamupala sänkyyn ja läksyrauha -kortteja.


Minulle Joulupukki toi muistutuksen huolehtia myös itsestäni, The Bodyshopin kasvojenhoitosetin muodossa. Tästä tuli vähän etukäteislahja, koska puoliskoni pakotti minut avaamaan sen pian kannettuaan paketin, sekä Elpun uuden pipon ja Jekun jouluaattoasun kotiin. Kapinallisena otin sen käyttöön kuitenkin vasta joulusaunassa.

Kuusen alta taas paljastui jos minkälaista. Perinteisen paperikilon sijaan tulikin vihko. Sukkia ei koskaan voi olla liikaa, nyt on taas kaksi paria hyviä sukkia lisää. Ja pehmeistä paketeista paljustui iloisia yllätyksiä. Sain luettavaa, joka tosin loppui jo. Nyt pitäisi saada johonkin joku söpö kirjahylly, kaikille Harry Pottereille ja parille muulle. Eikä vielä riittänyt se, että lapset saivat toivomani suuren Duplosetin ja rattikelkan, vaan minä sain ikioman läppärin! Puhelimen takakuoren suojaa unohtamatta.


Suklaat unohtui kääröihinsä kuusen alle, ja nyt minun on niitä ikävä. Joulun suklaakonvehteja ja kylmää maitoa uutukaisesta muumimukista, nähkääs. Mikäs sen parempaa naposteltavaa, silloin kun saa päästää kirjoitusvimman valloilleen ajan kanssa. Kirjoitusaikaa lisätäkseni passitin puoliskoni tekemään iltapalaa, saan maksalaatikkoa suklaahimooni. Vuodenvaihteen kismetitkin syötiin eilen.

Nyt uudenvuoden alettua ja arjen taas tasoituttua, pitäisi pyykätä ja pedata sänkyyn uudet pussilakanat, saatiin puoliskoni kanssa samanlaiset. Ehkä voisin luopua jo niistä kaikista kulahtaneimmista lakanoista, jotka lienevät ala-aste ajoilta. Jospa parivuode alkaisi näyttää pariskunnan vuoteelta enemmän kuin kymmenvuotiaiden pyjamabileiden sotkulta. Paino sanalla näyttää, sillä lastensängyt lastenhuoneessa ovat vain koristeita.

Viime vuonna saatiin lastenhuone, kenties tänä vuonna lapset muuttavat sinne.

4 kommenttia

 1. Ihania lahjoja sait! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, mutta silti se duolapakkaus on kyllä paras :D

   Poista
 2. Tuo joulukalenteri on kyllä ihana! <3 Hyvä vaimo oot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no en tiiä olenko :D mut ainakin yritän :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !