6102016

"Tänään olisi ollut neuvolan vauva-vanhempiryhmän toinen "kokoontuminen". Ajattelin sen olevan kerho, jonne mun on pakko päästä. Ensimmäisellä kerralla Elpu oli hoidossa setänsä luona. Tänään nukuttiin pommiin ja lähdettiin kauppaan heti kun saatiin vaatteet päälle ja hampaat pestyä. Kaupassa odoteltiin hetki kavereita ja sitten shoppailtiin Prismassa.

Tai ei me mitään shoppailtu. Elpulle banaaneja ja täytekakku ainekset ostin. Kaverit tuli meille kahville ja siinä samalla aloin vääntämään kakkupohjaa. Neljä kananmunaa lasiin ja saman verran sokeria ja perunajauhoja. Elpu raukka olisi niin innoissaan halunnut auttaa, mutta sai vain hetken aikaa kokeilla sähkövatkainta. Raukkaa kutitti jo muutenkin ja kakkuaineksista ainut allergisoimaton aine on sokeri.

Kahvit tuli juotua ja Elpun karkit piilotettua. Melkein yksivuotias kaveri sai melkein ensimmäiset karkkimaistiaisensa. Onneksi ei kuitenkaan ihan vielä. Elpu taas ei meinannut malttaa syödä riisipuuroa vaikka siinä oli mustikkakiisseliä kaverina. Kavereiden lähdettyä oli aika päiväunille. Kakkupohja pääsi pois uunista. 


Kostukkeeksi vadelmavissyä ja täytteeksi rahkaa ja vadelmahilloa. Päällysteeksi suklaavanukasta ja koristeeksi kermavaahtoa. Sellainen tuli mun synttärikakusta, jota maistamaan tuli appivanhemmat ja Elpun sylikummi. "

Kakun leipomisen lisäksi torstaipäivään kuului pyykkien lajittelua saunaa lämmitäessä ja illan päälle vielä lastenhuoneen siivoaminen. Voitteko uskoa että lastenhuone on edelleen siisti! Tai ainakaan vaatteita ja lastenhuoneeseen kuulumatonta rojua siellä ei ole lattioilla tai tasoilla.

Yllätykseksi sain muutaman synttärilahjankin, appivanhemmilta, omilta vanhemmiltani, ukkelin toiselta kummilta ja puoliskoltani. Ja kyllä, torstaina vietettiin pienesti minun synttäreitä ja sunnuntaina juhlittiin isosti pikku-Ukkoa! Siitäkin siis lisää kunhan kerkeän.


Aurinkoista viikkoa 😘

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !