Lisää allergiaa?


Meidän pricktestit epäonnistui, tai siis niitä ei saatu tehtyä ollenkaan, koska Tuhinan käsivarsien iho on niin huonossa kunnossa. Ja selkään yrittäminen oli aivan hullu yritys, eihän tämä neiti pysynyt mahallaan hetkeäkään. Hieman pettyneinä poistuimme paikalta. Hoitaja sanoi, että lääkäri ottaa meihin yhteyttä kontrollikäynnistä ja sovittiin, että heti kun iho olisi ehjä saataisi soittamalla uusi pricktestiaika.

Kädet ei vieläkään ole parantuneet, eikä kuulunut myöskään sitä kutsua kontrollikäynnille. Vihdoin ennen pääsiäistä soitin lastenpolille. Sanoin ettei iho vaan parane ja kysyin onnistuisiko kauran ja perunan testaus verestä. Hoitaja varmisti vielä lääkäriltä hometestit ja saatiin nekin. Seuraavana aamuna oltiinkin jo verikokeissa, ennen kuin lähdettiin viettämään pääsiäistä.

Heinäkuun testeissä oli otettu home ja se näkyi vähän kohonneena, vaikka viitearvojen sisällä. Ollaan pyöritelty jo sitäkin vaihtoehtoa mielessä, että tämä asunto on pilalla, kun mikään ei auta. Ja mullakin on ollut tämä iänikuinen nuha ties mistä saakka. Tosiaan muutettiin tänne silloin heinäkuussa, joten jos homearvot olisivat nyt nousseet, niin olisi mun ja puoliskoni myös syytä hakeutua testattavaksi, sekä testauttaa tämä asunto. 


Pääsiäisen jälkeen tuli kirje jossa kerrottiin lääkärin katsovan tulokset vasta 7.4. ja käsitin, että meillekin ilmoitettaisiin jo silloin. Vaan eipä se tarkoittanutkaan soittoa. Tämän viikon maanantaina vihdoin tuli kirje noista tuloksista. 

Homeet oli ok. Eli se siitä. Ei tarvitse sitä murehtia, tai mun nuhaa, eikä tätä asuntoa. Kaurajauho reagoi 1.23 ja peruna 5.10. Eli molemmista allergia todettu. Kaurajauhoa lääkäri ehdotti silloin tällöin kokeiltavaksi ja perunan seuraamista - jos tulee selviä ihottuman pahenemisia, niin peruna pois kokonaa. Peruna on ollut Tuhinalta pois siitä saakka kun tajuttiin, että hän nukkuu parempia öitä kun ei syö perunaa.

Että kyllä se vaan niin on, lisää tuli, vaikka eipä nuo nyt yllättäneet. Lähinnä halusin vain mustaa valkoiselle, että oltiin oikeassa oireiden suhteen. Nyt Tuhinan todetut ruoka-allergiat ovat kananmuna, maito, vehnä, ohra, ruis, kaura, peruna ja soija. Ja seuraava allergiakontrolli varataan marraskuulle.


Iho on tälläkin hetkellä kovin ailahtelevainen, mutta onneksi meillä nukutaan suht hyvin kuitenkin. Jo ennen viikonloppua Tuhinalla oli muutaman päivän jakso, kun ei oikein mikään ruoka maistunut. Siitä huolimatta usein se yksi herätys, kun Tuhina on kiivennyt meidän sänkyyn, on ollut se ainoa herätys. 

Sunnuntaina hän söi pitkästä aikaa tosi hyvin. Mutta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hän oksensi kahdesti ja maanantaikin oli erittäin heikko ruokainen päivä. Sama toistui sitten seuraavanakin yönä ja tiistaina Tuhina oli selvästi toipilas, kun nukahti päikkäreille jo 10 jälkeen ja nukkui kolme tuntia.

Meillä siis sairastetaan ensimmäistä vatsatautia. Tällä hetkellä ei olla oltu ihan täysin nollatoleranssilla perunan kanssa. Tuhina on nyt saanut syödä just sitä mitä suostuu syömään. Mieluummin hoidetaan sitten ihottumaa, kuin että hän ei söisi tai joisi mitään. Riisiin ja kanaan ei suostunut koskemaan maanantaina eikä tiistaina. Tiistaina upposi vähän mustikkakeittoa ja hän naposteli jo pyttipannua!

Eilen tauti jylläsi sitten mun kropassa ja olin ihan kuollut koko päivän. Lämpökin nousi 37 päälle. Onneksi yöllä helpotti oma olo, ainakin kuumeesta tuttua nivelväsymystä lukuun ottamatta. Yöllä sairasvuoron sai puoliskoni ja nyt toivotaan ettei se iske Tuhinaan uudestaan.

10 kommenttia

 1. Voi kurjuus noita allergioita :( oletteko kokeilleet kvinoaa viljan korvikkeena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kvinoa ollenkaan tuttu mulle. Pitääkin googlettaa siitä :)

   Poista
 2. Allergiataistelut on kyllä pitkiä ja raskaita, tsempit sinne! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) nyt kun yöt on helpottanu niin ei tunnu enää niin pahalta taistelulta :)

  VastaaPoista
 4. Noi allergiat ei kyllä mitään kivoja ole, tsemppiä niiden kanssa taisteluun ja paranemisia vatsapöpöön <3 Onneksi nyt kuitenkin ilmeisesti selvisi ettei asunnossa hometta ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :) Onneks me tytöt taidettiin päästä suht helpolla tästä pöpöstä, tulipahan pestyä mun ja miehen peitot ja tyynytkin ekaa kertaa, Tuhinan sängystä ne joutaa vähän väliä pyykkiin :'D jep, ei kai tarvitse hometta epäillä, mutta muutto se on silti edessä heti kun sopiva asunto löytyy :(

   Poista
 5. Lasten allergioiden selvittelyt ovat tosi raskaita asioita, meillä ollaan hyvin samantapaisessa tilanteessa. Monesti näiden asioiden parissa pyöriessä olisi vertaistuki paikallaan, siksi vinkkaankin sulle facebookin Allergialasten vertaistukiryhmästä, josta saa hyödyllisiä vinkkejä ja apua hankaliin tilanteisiin :).

  En ole lukenut aiempia allergiakirjoituksiasi, mutta sen verran kommentoin, että mitkään prick- tai verikokeet eivät ole 100% luotettavia allergioiden selvittelyssä. Joskus niistä voi saada todella ison avun, mutta joskus taas ei mitään. Meidän moniallergisella lapsella ei näy esim. prick-testeissä yhtäkään allergiaa. Ainut konsti, millä asia selviää varmasti on välttö/altistus kyseiselle ruoka-aineelle. Ja tuon tauon tulee olla vähintään 2 viikkoa ja sitten kun kyseistä ruoka-ainetta altistetaan, ei saa samaan aikaan olla muita uusia ruokia kokeilussa. Mutta jos nämä olivatkin sulle jo tuttuja asioita, niin en jatka neuvomista enempää :D Itse oon vaan sellanen, että yritän hankkia kaiken mahdollisen tiedon, että saisin oman lapsen oireettomaksi. Joten toivottavasti tästä kommentista oli hyötyä eikä haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa oon vuodenvaihteesta kuulunut tohon ryhmään ja sun tutun profiilikuvan sieltä bongannutkin :)

   mua taas helpottaa hurjasti jos testeissä näkyy edes jotain. Ja toistaseks kaikki epäilyt, paitsi home, on verikokeessa näkynytkin.

   Pahimman ihottuman aikaan meillä syötiin toistakuukautta pelkkää riisiä, beceliä ja kanaa/maalaishyytelöä ja silti iho parani ja paheni vaihtelevasti joten musta taas tuntuu, että oon ihan kädetön ruoka&oirepäiväkirjojen kanssa. Oisin halunnut jo kosmetiikkasarjojenkin prickit, kun tuntuu että iho tottuu rasvoihinkin tosinopeasti ja jotkut pahensi heti. Ne jää haaveeksi ilmeisesti niin kauan kun ollaan lastenpolilla eikä allergiapolilla. Mut nyt taas kun kesä tulee ja vaatekerrokset vähenee niin ihokin on selvästi parempi. :)

   Poista
  2. Kiva, että oot myöskin sen ryhmän löytänyt, nykyään kun tota tietoa on mahdollista saada paljon paremmin kuin muutama vuosi takaperin ja vertaistuki tuntuu ainakin itelle olevan tosi tärkeä juttu ♥ Ja vai on mut sieltä jo bongattu :D

   Ja siis, kyllä mustakin ois tosi huojentavaa, että edes jotkut allergiat näkyis testeissäkin, olis sitä "mustaa valkoisella" mutta harmi kun niin ei aina käy. Kovasti kuitenkin teille tsemppiä allergia-asioiden pyörittelemiseen! ♥

   Poista
  3. No joo varmasti turhauttavaa jos testeistä ei saa apua, vaikka eihän se tieto oireita parannakaan... :/ Kiitos sulle kommenteista ja kovasti tsemppiä myös teille! :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !