Yksikuinen

Aika rientää! Tätä kirjoittaessani vauva oli jo tarkalleen 1kk 1vk ja 1pv tai 5vk ja 3pv.  Nyt kun vihdoin pääsen tämän julkaisemaan on vauvalla ikää jo tarkalleen 6vk ja 3pv. Kuvat loppuvat kuitenkin tuohon alle 6vk ikään, katsellaan niitä lisää sitten parin viikon päästä kun tulee 2kk täyteen!


Meillä kärsitään flunssaa, mutta vauva on silti niin valtavan ihana! Kaikki se ihanuus ja rakkaus on paljon isompaa kuin vauvan fyysinen koko, vaikka vauva onkin taas kasvanut hurjasti! Okei minun mielestäni hurjasti. Vauvan hiuksetkin on ihan varmasti kasvaneet!

Eilisessä 5vk neuvola-lääkärissä kasvuun oltiin tyytyväisiä. Painoa oli tullut hyvin, pituudelta vauva on tällä hetkellä siro ja pään kasvu on tasoittunut. Nyt kun katsottiin puoliskoni kanssa vauvan mittoja tuntuu hassulta, että vauva oli ilmeisesti syntyessään mukamas isopäinen. Päänympärys oli 33cm. Nupulla oli syntyessään saman kokoinen pää, mutta muuten hän oli reilut 700g ja 3cm isompi.


Vaatekaapista käytetään sekä 50 & 56 kokojen vaatteita. Neuvolassa pituutta mitattiin 53cm. Painoa oli reilut 4,7kg. Nyt ollaan käytetty Libero touch vaippoja 2 koossa. Saapas nähdä kuinka pian vaihdetaan 3 kokoon. Tuskin kuitenkaan ennen 2kk neuvolaa, joka on jo parin viikon päästä.

Meidän kaikille vauvoille on ilmeisesti periytynyt ahtaat kyynelkanavat. Kaikki ovat siis olleet melkoisia rähmäsilmiä ja silmien pesuun on käytetty keitettyä vettä ja vanulappuja. Ennen flunssaa olin tunnistavinani selvän yhteyden ulkoilun ja rähmimisen välillä. Siitepölyt kiusaavat kaikkia muitakin meidän perheessä, joten olisi helppo laskea 1+1. Neuvolassa lääkäri mietti myös flunssan pahentaneen rähmimistä, joten saatiin avuksi resepti silmätippoihin.


Yksikuisen päivärytmi on aamuisin selkeä ja iltapäivällä täysin rytmitön. Kun minun herätyskello soi herätän Nupun ja Jekun päiväkotiin. Puen vauvan samalla ja hän nukkuu vaunuissa, kun vien lapset päiväkotiin. Ennen flunssaa hän oli pienen pätkän hereillä tässä aamupäivällä ja nukahti kunnolla taas vaunuihin, kun lähdin hakemaan lapsia. Toinen hereillä olo pätkä ajoittui juuri lasten iltapala-aikaan.

Tänään vauva kuitenkin nukkui nelisen tuntia. Nukahti kun lähdettiin 740 kävelemään päiväkodille.  Ja heräsi kun vaihdoin hänelle vaippaa ennen lasten hakemista. Pääsääntöisesti hän kuitenkin syö parin tunnin välein. Nyt pisimmät imetysvälit taitaa olla reilu kolme tuntia ja niitä on yöllä ja kerran päivällä.


Vauvakupla alkaa hiljalleen puhjeta, koska kotityötkin nyt vaan on tehtävä. Silti parasta on saada köllötellä vauvan nukkuessa napa vasten napaa. Puoliskoni onnitteli minua eilen, koska olen jälleen onnistunut luomaan sylipalleron. Tämä pallero viihtyy myös vaunuissa, joten ei hätää ja kyllä me ehditään lattiallakin makoilla ja seurustella. Vauva nimittäin ottaa jo kontaktia ja rauhoittuu myös Nupun ja Jekun läheisyydestä.

Imetys sujuu, kuten vauvan painosta voi päätellä. Nyt ollaan myös päästy rintakumista eroon. Ensin onnistuttiin päivällä ilman, mutta yöllä ei millään. Nyt on ollut jo pari yötäkin kun on pärjätty ilman. Otan sen silti varmuuden vuoksi vielä vauvan reppuun mukaan. Ihan vaan jos tienpäällä sattuukin hermot menemään, niin ettei vauva meinaa saada otetta.


Seuraavaksi meillä alkaa pumppaaminen ja pullotreenaus, olen nimittäin menossa ensiviikolla töihin ystävälleni. En ole tainnut aikaisemmin olla erossa vauvasta vielä edes tätä muutamaa tuntia tässä iässä! Jännittää, mutta varmasti tekee molemmille ihan hyvää. Vauva saa isiaikaa ja puoliskoni saa vauva-aikaa.

Uskomatonta miten vauva on oikeasti ollut täällä vasta kuusi viikkoa. Se on oikeasti tosi lyhyt aika, mutta silti tuntuu että vauva olisi ollut täällä paljon kauemmin. Vähän kuin vauva olisi ollut täällä aina, mutta se aina onkin vain kuusi viikkoa. Tajusikohan kukaan 😅🙈

Aurinkoista loppu viikkoa just sulle! ❤️

6 kommenttia

 1. Voi suloinen pieni <3 Mä täällä köllin perjantaina kuukauden täyttävän vauvan vieressä ihmetellen, miten pärjätään pari seuraavaa yötä, ku kaikki muut lapset jäi yökylään!! Niin omituista! Perheen isäkin painaa pitkää päivää töitä, joten me ollaan pikkupötkylän kans kaksin... Koitan rentoutua ja olla surematta toisten poissaoloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten meni yksin vauvan kanssa? 😁 Meidän isoin kävi 3yötä mökillä ja oli ihan outoa olla vaikka puuttui vain 1 😅

   Poista
 2. Niin ja kyllä! Tiedän mistä puhut. Ainahan tuo pieni on tossa ollu, vaiko? Ei ku vast neljä viikkoa. Tai siis jo neljä viikkoa... Mitä ihmettä..?

  VastaaPoista
 3. Ihana pieni suloinen ihminen <3

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !