Nenäimurista apua flunssakauteen

*Kaupallinen yhteistyö Kidsmed

Meidän perheessä on enemmän ja vähemmän allergia- ja astmataustaa molemmilta puolilta ja räkä on riesa vuoden ympäri - usein meillä kaikilla. Kun kevättalven flunssat alkaa hellittää, alkaa allerginen nuha ja sitä sitten riittääkin. Flunssakauden alkaessa se varmasti myös meille tulee, joka kerta. Heti kesäloman kahden viikon reissun jälkeen Nuppu oli ylimääräisen viikon pois päiväkodista nuhaisena yskien. Nyt ollaan selviytymään päin jo seuraavasta kierroksesta.


Lasten nuhaa ja tukkoisuutta olemme yrittäneet helpottaa kaikille vauvaperheille tutulla NenäFriidalla. Friidan kanssa minulla oli usein se ongelma, etten oman tukkoisuuteni takia saanut imettyä tarpeeksi voimakkaasti, jotta nenäntyhjennysoperaatio olisi ollut tehokas edes pienelle vauvalle. Toki oman haasteensa antaa myös taapero, joka ei tosiaan halua pysyä paikoillaan sekuntiakaan kiinni pidettynä, jonkun sörkkiessä jotakin "tikkua" nenään. Enkä vähättele yhtään niitä pienen vauvan täysillä ympäriinsä huitovia käsiä räänpoistotoimenpiteessä.

Meidän lapset osaavat myös niistä itse, mutta aina se ei auta. Joskus nenä on niin tukossa, ettei sieltä yksinkertaisesti tule yhtään mitään ulos vaikka kuinka niistää. Olen itse tyyppiesimerkki tästä tukkoisuudesta, ja se jos mikä on muuten äärettömän rasittavaa. Ja mainitaan nyt vielä niistämisestä rikki rohtuneet nenänpielet. Myös niiden välttämiseksi automaattinen nenäimuri on kätevä apu.


Nyt olemme pian puolisen vuotta helpottaneet molempien lasten pahimpia flunssaoireita Nosiboolla eli automaattisella nenäimurilla. Ensimmäisen kerran törmäsin Nosiboohon instagramissa viime keväänä. Kerkesin myös lukea Jennin (Ilopiikki) yhteistyöpostauksen Nosiboosta, mutta ajattelin sen olevan parempi vauvoille kuin meidän taaperolle ja leikki-ikäiselle. Kiinnostuin Nosiboosta kuitenkin heti niin paljon, että se jäi mieleeni ja tartuin mahdollisuuteen testata se, kun sitä minulle tarjottiin.

Nosiboon moottoriosa näyttää nallelta ja väriksi kolmesta vaihtoehdosta valitsin vihreän, koska se on Nupun lempiväri. Imurin käyttöönotto oli helppoa, imuriin laitettiin letku ja letkun päähän kolibriosa, virtajohto seinään ja napinpainallus. Koko laitteessa on vain yksi nappi, jota painamalla imuri käynnistyy tai sammuu ja jota kiertämällä voi säätää imuvoimakkuutta. Kolibriosan "suulake" on pehmeä ja niitäkin tulee pakkauksessa kaksi, toisen voi säästää varaosana tai ottaa omat päät käyttöön, jos lapsia on useampia.


Kun toin Nosiboon paketissaan postista kotiin, lapset tulivat heti ihmetteleen uutta hienoa kapistusta. Harmi vain, että heti virrankytkennän jälkeen lapset tajusivat mitä sillä tehdään ja juoksivat karkuun. Pelkkä kiva ulkonäkö ei siis tepsinyt meidän lapsiin. Onneksi meidän edellinen flunssa oli juuri laantunut ja Nosiboon saapumishetkellä sille ei ollut akuuttia käyttöä, joten tutustuimme nenäimuriin kaikessa rauhassa.

Aluksi leikki-ikäinen ei suostunut lähellekään koko laitetta sen päällä ollessa. Aloitettiin Nosiboohon tutustumisen taaperon kanssa, joka suostui ihmettelemään imuria sylistäni minun imuroidessa hänen varpaitaan, sääriään ja käsiään ensin pienellä teholla ja sitten vähän isommalla, niin että pikku hiljaa lähestyttiin kasvoja ja nenää.


Kokeiltiin myös esimerkin voimaa. Me aikuiset testattiin imuria itsellemme ja lapset saivat imuroida meidän nenät. Yritettiin samalla kertoa, ettei se satu ja se auttaa. Kehuttiin "kyllä nyt on hyvä hengittää, kun nenä ei ole tukossa!" Pahinta lapsille oli tietenkin se, ettei saa liikkua (varsinkaan kääntää päätä poispäin) ja imuri pitää myös jonkin verran hurinaa, joka varmasti lisäsi jännitystä tilanteeseen. Pidettiin Nosiboo-imuri esillä, ja  Jekku innostui ensin testaamaan sitä omaan nenäänsä. Tosipaikan tullen hänen nenänsä putsaaminen onnistuukin jo ilman paniikki-pakkopaita-huutokonserttia.

Nuppu taas ei lämmennyt testeille ollenkaan. Hän on lapsista se enemmän nuhainen ja allergianenäsuihkeen hänelle saa laittaa ilman mitään ongelmia. Näinpä yhtenä aamuna hänen pyydettyä nenäsuihketta kerroin, että jos hän antaisi äidin imuroida nyt ihan vähän ja ihan nopeasti ennen nenäsuihketta, nenäsuihkeen vaikutus olisi parempi, ja hänen ei tarvitsisi aivastella päiväkodissa ollenkaan. Kas kummaa yllätyksekseni neiti suostui ja silloin hän lämpeni Nosiboolle niin, että pahimpina nuhakausina hän jopa pyytää aivan itse nenän imurointia ennen nukkumaan menoa. 


Voin siis todeta, että Nosiboo toimii kaiken ikäisiin neniin (pääsi se tositoimiin myös minun nenäni kanssa, kun eräs epätoivoinen ilta otin sen itselleni unikaveriksi). Jos lapset eivät oikeasti pidä nenän imuroimisesta ja NenäFriidasta on jo tullut pieni kammo, niin hitaalla lähestymistavalla ainakin me pääsimme voittoon ja Nosiboolle on käyttöä taas heti seuraavan flunssan meille rantautuessa.

Onko siellä muita ympärivuotisesta nuhasta kärsiviä?
Kaipaatteko tehokkaampia apuja vai riittääkö teillä pikkuniistäjää tai NenäFriidaa vastaavat tuotteet?

Jos muuten muiden kokemukset Nosiboosta kiinnostaa, niin Jennin lisäksi Tiia (Lasten tapaan) osasi kertoa hyvin myös nenäimurin terveydellisistä hyödyistä. 

5 kommenttia

  1. Onpa kätevä kapistus! Meillä on menty pelkällä Nenä-Friidalla ja tästä olisi kyllä ollut iso apu pahimpina flunssakausina lasten ollessa ihan pikkuisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! mie olen epätoivoissani joskus virittänyt nenäfriidan pölynimuriinkin kiinni, kun en vaan omalta nuhalta saanut lasten neniä putsattua. (toki sitäkin testasin ensin omaan nenään ennen kuin lapsille)

      Poista
  2. Ihan loistava keksintö! Harmi kun tuollaisia ei ollut, kun meidän tyttö oli ihan pieni.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa toimivalta vehkeeltä. Meilläkin on vastaavanlainen nenäimuri käytössä, babyvac taisi olla nimeltään ja hyvin on sekin toiminut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo babyvacista mulla ei ole kokemusta, mutta oon kuullut siitä pelkkää hyvää! 😊 ja siitä sain joskus idean yrittää yhdistää nenäfriida pölyimuriin pursotuspussin kautta 😅

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !