Morsiusmallina - Joanna's Beautyn kuvaukset

Vielä meidän miettiessä lähdetäänkö Pölläkarista kotiin sunnuntaina vai vasta maanantain aamupäivästä, sain viestin puoliskoni siskolta mallihausta, joka minua voisi ehkä kiinnostaa. Niinpä serkkuni napsi minusta saunan raikkaana nopeat kasvokuvat ja hiuskuvat hänelle lähetettäväksi ja hetken päästä tuli viesti: sut on valittu! Niinpä kotiinlähtöpäiväksi tuli sunnuntai ja maanantaista tuli kuvauspäivä. Kun isoäidin laukusta löytyi vielä mittanauhakin saatiin kaikki mitat lähetettyä eteenpäin Joanna's Beautyn yrittäjälle ja he pääsivät hakemaan hääpukuja kuvauksia varten. 

Kuvauspäivä alkoi pienellä junamatkalla Joanna's Beautyn studiolle, missä ensin sain geelilakkauksen kynsiini. Toisin kuin iho, kynnet olivat lyhyet ja kärsineet kahden viikon uimisesta ja saunomisesta, mutta saatiin niistäkin siistit. Kynnet teki myös kynsiteknikkoja kouluttava Joanna's Beautyn yrittäjä Jonna.

Taisin sovittaa Porvoosta Valkoisesta  Kreivittärestä haettuja hääpukuja jo ennen meikkiä. Sovitin kolmea pukua joista kuvauksiin valikoitui kaksi. Oma suosikkipukuni ei valitettavasti päässyt kuviin asti, mutta kieltämättä se oli eri tyyliä mitä näihin kuviin selvästi haluttiin. 

Onneksi Pölläkarissa tuli hoidettua serkkujen kanssa ihoa huolella päivittäin saunoessa, niin meriveden, auringon ja saunan aiheuttama kuivuus oli minimaalinen ja lähdin meikattavaksi hyvillä mielin.

Meikkiin pääsin Venlan penkkiin ja uteliaana katselin samalla kaikkea mitä hän minuun suunnitteli laittavansa. Kuvausmallina en tietenkään esittänyt omia toiveita eikä niitä kyseltykään vaan Venla taiteili minulle meikin joka kuvasti kuvauksiin haluttua tyyliä ja sain nähdä muutamia inspiraatio kuvia. Venla kuitenkin sanoi meikin syntyvän vasta mallin/asiakkaan kasvoille, vaikka joitakin ajatuksia etukäteen olisikin. Kyselin jo meikin aikana myös mitä kuvilta toivotaan ja sanoin, että minua saa sitten ohjeistaa kyllä kunnolla. Venla vakuutti, että Jonna on tosi hyvä ohjeistamaan. 

Itse kuvailisin meikkiä tavallaan neutraaliksi ja maanläheiseksi, mutta rajauksella ja ripsillä se oli sittenkin tosi näyttävä. Huulten rajauksella Venla leikitteli, koska mulla on aika lailla suora tai toisin sanoen omasta mielestäni olematon amorinkaari, mikä antaa taiteilijalle vapaat kädet rajauksen muotoiluun ja luvan vetää vähän yli huulen omasta muodosta. Aina yhtä jännittävää nähdä peilistä toisen työ valmiina ja aina myös ihmettelen onko tuossa minä!?


Viimeisenä pääsin rentoutumaan Nooran penkkiin, ja todellakin rentoutumaan! Oikein harmitti kun kaumpaus oli valmis. Hiuaksia harjattiin, kiharrettiin taidettiin letittääkin ja pinnien ja kumilenkkien kanssa. En ole enää aivan varma, kun elokuun jälkeen on jo ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Mutta kotiin päästessäni purkasin aika monta kirkasta kumilenkkiä hiuksistani. 
 

Kuvauspaikkana piti alunperin olla pelto, mutta sään takia se vaihtuikin rannalle. Riinan kuvatessa oli helppo olla mallina. Riina tiesi selvästi mitä kuvilta toivottiin. Jonna oli myös kuvauspaikalla mukana ohjaamassa ja asettelemassa sekä minua että pukua ja kimppua. Itse olin muuten varsin yllättynyt että kimpussa oli ruusunmarjoja! Tosi hauska yksityiskohta. 

En ole lainkaan tottunut näkemään itseäni näiden kuvien kautta. Ainoastasn hiukset tunnistan, mutta jopa omat ilmeet tuntuu itsestä vierailta. Todella onnistunut muodonmuutos siis, vaikka se nyt ei ollutkaan näiden kuvausten tarkoitus. Päivä oli tosi ammattimaisesti toteutettu ja todellakin kokemisen arvoinen! Tämmöiset satunnaiset mallityöt nostattavat aika kivasti itsetuntoakin.

Kiitos vielä kaikille kuvauksen järjestäjille ja kumppaneille! 

Hääpuvut: @valkoinenkreivitar Kukat: @kukkapuotieveliina

Kampaus: Joannas's Beauty & Hair: Noora 

Meikki: @makeupartistvenlariuttala / @jbvenla_ 

Kuva: @creativemediart Visio & stailaus: @joannasbridals

Joanna's Bridals & Joanna's Beauty

8 kommenttia

 1. Valtavan kauniita kuvia. Itse en ole morsiuspukujen ystävä mutta puku näyttää kauniilta päälläsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun kaapissa "lojuva" hääpuku on kieltämättä aivan erityyliä kuin nämä :D Ja kapeaolkaimisen puvun avonaisuus melkein pelotti. :D Mutta lopputulos on hämmästyttävään hieno :)

   Poista
 2. Oi tuo oli varmaan ihana kokemus ja kuinka kaunis oletkaan! Ihana mekko ja tuo kampaus - wau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä itsevarmuutta parantava päivä. Kiitos! :)

   Poista
 3. Anonyymi4/1/22 20:59

  Siis vau oot upea niin kauniit kuvat❤️🥰
  -Saara Walden

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ääää Kiitos Saara! Sie olet kyllä kultaa <3

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !