Nelikuinen

Meidän pieni peikkovauva täytti jo neljäkuukautta! Hän kääntyi ensimmäistä kertaa vatsalleen vasemman kyljen kautta, tarkalleen viikkoa ennen kuin täytti 4kk. Isin innostamana hän pyöri jo matolla pitkän matkan kääntyillen selältä mahalleen ja mahaltaan takaisin selälleen. Ja tottakai pieni on ihan ihmeissään ja innoissaa uudesta taidostaan.


Välillä hän jää kyljelleen miettimään, kääntyisikö vai eikö. Ja hermotkin menee, jos liian kauan joutuu mahallaan olemaan. Kun eihän nyt ihan vielä voi muistaa, että onnistuu se toiseenkiin suuntaan. Oikeastaan mahalta selälleen ei taidakaan vielä ihan onnistua ilman kannustajaa. Tai pientä apukallistusta litteältä tyynyltä tai patjan painaumalta.

Hän on myös löytänyt peilikuvansa ja naurunsa. Hän on nauravainen, seurallinen, höpöttäväinen - todellinen ilopilleri. Hän nauttii kylvyistä ja syö kaiken minkä käsiinsä saa. Kädet hapuilee rättiä, paidanhelmaa, sitterin tukea ja kaikki maistuu. Paitsi tutti. Sen hän pullauttaa vaan suoraan ulos.


Meille tuli jo kutsu ensimmäiseen hammaslääkäriin. Se on vasta lokakuun puolivälissä ja siinä on jokin ryhmäinfo. Käsien ja kaiken muun syömisen sekä kuolaamisen perusteella ollaan hampaita jo vähän odoteltu. Turhaan toistaiseksi. Jää vielä nähtäväksi tuleeko ensimmäinen hammas ennen tuota puolivuotiaiden hammaslääkäriä. Jekun ensimmäinen hammas tuli nelikuisena, Nupun vasta kahdeksankuisena.

Ja vihdoin, ollaan käyty myös ensimmäisen kerran uimahallissa! Suunnittelin meneväni vauvan kanssa kahden jonain aamuna vietyäni lapset päiväkotiin. Se suunnitelma unohtui ja löysin itseni useampana aamuna yks kaks joko päiväunilta tai pyykkäämästä uimahallin sijaan. Nyt lähdin uimaan kaikkien lasteni kanssa ja hyvinhän se meni.


Vauva ihmetteli kaikkea ympärillä olevaa. Kylvyssä hän ei juurikaan tykkää olla selällään vaakatasossa. Olikohan uimahallin katto tai valot jotenkin tarpeeksi koukuttavia, että nyt sain uittaa häntä selällään ja hän sai lepuuttaa niskaansa pidemmänkin aikaa. Ollaan harjoiteltu sukellusrefleksiä kotona suihkussa heti 1kk iästä lähtien, joten sukellettiin myös ensimmäiset kerrat jo altaassa.

Vielä ei voi sanoa nauttiiko vauva uimisesta, vaikka hän tykkääkin kovasti kylvystä. Kertaakaan hän ei altaassa itkenyt ja ihan vähän alkoi jaloissa tapahtua uintiliikettä heti ensimmäisellä kerralla. Uskallankin veikata, että tästäkin vauvasta on kuoriutumassa samanmoinen vesipeto kuin sisaruksensa.


Nyt olen myös todennut, että osa kolmekuisen kiukkua on myös ollut aivan täyttä väsymystä. Vauvaparka kun ei saa nukuttua sisällä kunnon päiväunia Nupun ja Jekun nauraessa ja leikkiessä vieressä. Käytiin parina päivänä heti päiväkodin jälkeen puistossa ja vauva nukkui lähes koko puistoilun ajan ja oli taas loppupäivän niin ihana iloinen tyytyväinen itsensä, millaisena hänet olemme jo oppineet tuntemaan.

Siirsin nelikuisen neuvolaa aikaisemmaksi ja mitat käytiin ottamassa tiistaina 27.8., kaksipäivää alle 4kk iässä, koska lähdettiin Jyväskylään mummun ja vaarin luo keskiviikkona. Pituutta oli tullut hurjat kolme senttiä ja painoakin pikkuisen. Näin ollaan päästy pituudessa yli 60cm ja painossa saatiin 7kg rikottua. Niinpä tuon puolikkaan kolmoskoon teippivaippa paketin loppuessa pääsemme siirtymään neloskokoon ja housuvaippoihin.


4kk lääkärikäynti ja seuraavat rokotukset tuleekin sitten vasta 5kk neuvolassa tämän kuun lopussa. Hurjaa, sitten on enää yksi kuukausi puolivuotiaaseen. Jos puoliskoni ei intoudu antamaan maistiaisia ennen sitä, on ne kuitenkin jo kuukauden päästä edessä!  Näin kun asiat järjestelee tuntuu, että tämä vauvavuosi menee taas kerran ihan liian nopeasti! 

9 kommenttia

 1. Ihana lukea tämä vähän nuoremman äitinä. Meillä kaikki tuo on vielä edessä 😊

  VastaaPoista
 2. Ihanat nuo hiukset! <3 Uskomatonta, että tuosta hetkestä meillä on kulunut jo reilu vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivottavasti noi hiukset pysyis vielä pitkään! :D Nää ensimmäiset 4,5kk on kyllä mennyt taas kerran aivan liian nopeasti <3

   Poista
 3. Eikä mikä ihanuus hän on! ❤ Ja voi tuota ikää, kun kaikki on uutta ja koko aika opitaan sekä koetaan uutta 😍❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, hän on kyllä :D tähän mennessä vauvavuosi on kyllä antanut vain parastaan meille :)

   Poista
 4. On kyllä magee tukka! Meinki jätkä, joka just saavutti 4kk iän, saa kehuja hiuksistaan, mutta eipä hänen hiukset oo melkeenkään tota luokkaa. :D
  Ihana kyllä lukee teidän kuulumisia! Aikas samanlainen ilopilleri vauva täälläkin. Vihdoin sain aikaseks laittaa vauvan ulos päikkäreille ja näyttäis nukkuvan siellä entistä paremmin päiväunia, eikä ihme, siellä ei ole sisarukset lähellä huudahtelemassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha olispa hauska nähdä millanen pehko teillä on :D Parvekepäikkärit on kyllä parhautta! Me oltiin kaksi viikkoa mummulassa ja siellä hän veteli pitkät päiväunet takapihalla. Eräskin päivä soiteltiin miehen kanssa ja totesin, että vauva on nukkunut vähän huonosti ja sit tajusin että vauvahan onkin nukkunut koko päivän, ensin pihalla ja sit jatkoi vielä monta tuntia sitterissä :D Parvekepäikkäreiden kannalta meillä on väärän kokoinen sohva, mut äsken nostin vaunut sohvan yli pihalle, jos hän sais nukkua myös kunnon unet :) Jekun vauvavuonna ei ollut tämmöstä ongelmaa, kun silloin vielä Elpukin nukkui päiväunet samaan aikaan. Nyt ainoa joka haluaa nukkua vauvan kanssa samaan aikaan oon mie :'DD

   Poista
 5. Voi että, kuinka suloinen hän on. <3 Niin ihanat hiuksetkin. Tulee ihan ikävä omien lasten vauva aikaa. <3

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !