Leluja?

Eilen oli Tuhinan 2kk neuvola. Pituutta oli neiti saanut 1,5cm ja painoa +195g viimeviikkoiseen painokontrolliin. Saatiin myös se ensimmäinen rokote ja hemoglobiini oli edelleen hyvä joten sen seuraaminen 2viikon välein loppui tähän. Seuraavan kerran sitten 3kk neuvola.


Mahallaan neiti punnertaa käsien varaan ja yrittää lähteä kääntymään tai liikkeelle, kumpaakaan ei ole vielä tapahtunut,  paitsi liikkumista öisin. Näinpä neuvolan täti totesi että motoriikan kannalta lattia alkaa olla paras paikka ja mahallaan oloon väsymisen jälkeen selällään tietenkin "ne lelukaarethan on tosi hyviä virikkeitä ja lapsi oppii tarttumaan ja heiluttamaan niitä, ensin vahingossa ja sitten tarkoituksella." Niin mikä lelukaari? Niin mitkä lelut?


Tajusin vasta nyt ettei olla hankittu Tuhinalle muuta kuin se puoliskoni ostama norsu. Toki äippäpakkauksessa tuli purulelu ja saimme puliskoni enon perheeltä samanlaisen  pinkkinä, oma enoni antoi meille duplojunan, vauva kutsuillani sain puisen helistimen tapaisen ja pienen pupu pehmon, joka on erinomainen tyyny estämään pienen pään heilumisen turvakaukalossa, sairaalasta saadussa liberon laukussa oli se ampiainen(perhonen) joka löysi paikkansa turvakaukalosta ja puoliskoni mummolta saatiin roikkumaan laitettava turkoosi aasi ja rinnakkain olevat kolme oranssia kissaa.


Kyllähän odotusajalla mietin ja etsinki  sitä leikkimattoa netistä ja liikkeistä vaan tuntui etten sopivaa löytynyt, myymälöissä turhan kalliita ja nettikirppiksillä ei miellyttävää mallia näkynyt ja synnytys alkoi sen verran odottamatta että koko homma unohtui. Enkä ole muistanut koko mattoa ajatella nyt Tuhinan kanssa päiviäni viettäen. Mutta mitäpä se haittaa. Tässä meidän upouusi leikkimatto olkoon väliaikainen tai ehkä kokoaikainen jää nähtäväksi.

- - - pyykinkuivausteline, lankaa, 2xpurulelu, 1 puinen helistimen tapainen, siinä meille lelukaari - - -

ja Tuhina tykkäsi, tosin leikkiminen taisi olla aika rankkaa kun suihkussa käydessäni Tuhina ehti nukahtaa.

Olipas antoisa päivä, aamupäivällä neuvola, sen jälkeen pitkät päikkärit, myös mulle!, leikkikaaren rakennusta, suihkussa käynti luksusta!, ehdittiin vielä kokatakin ennen kuin illemmalla kävimme moikkaamassa ystäväni perhettä ja teki hyvää jutella ihan niitä tavallisia tyttöjen juttuja, otettiin muutamia kuvia ja syötiin herkullista omenapiirakkaa. 

Tuhina nukahti yöunilleen taas yhdeksän aikaan ja siitä sitten ajeltiinkin kotia kohti ja seuraava syöminki vartin yli 2. Kyllä täältä alkaa pikkuhiljaa ihan selvää rytmiäkin löytymään. 

Ps. Nää kasvaa ihan liian nopsaa ♡

2 kommenttia

  1. Lelukaari - perintökalu - tulossa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jej! On tuo pyykki teline vähän turhan tilaa vievä :D

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !