Maha asiaa

Synnytyksestä on nyt kaksi kuukautta. (8vk tuli viimeviikolla mut kalenterin mukaan 2kk eilen)

Viimeiseksi neuvolakäynniksi jäi rv 39+0 ja silloin puntari näytti alkuraskauteen verrattuna +18,2kg. Jälkitarkastuksessa (6vk synnytyksestä) vaaka näytti +3,5kg. Ja viikonloppuna vanhempieni vaaka näytti Tuhina sylissäni 55,2kg. 

Pakko sanoa, että hieman järkytyin näitä 39+0 vs. tänään kuvia. Ensinkin apua mitkä silmäpussit! Osittain ne kyllä johtuu myös ihanasta atooppisesta ihottumasta, joka ykskaks tuli taas vieraaksi syksyn kunniaksi, mutta varmasti myös nuo yösyötöt tekee osansa. En todellakaan tunne oloani noin väsyneeksi miltä kuvat näyttää. Toiseksi, viimeisen raskausviikon vietin mökillä uikkarit päällä ja paljon uiskennellen, joten en tajunnutkaan tuota turvotusta. Käsissä, jaloissa, kasvoissa. Jalkaterien turvotuksen hoksasin viimeisenä sunnuntaina raskaana, kun kengät alkoi puristaa.

Kuvien vaatteet ei muuten oo mistään mammaosastolta. T-paita palautuu aina pesun jälkeen ja noi shortsit näyttäs istuvan paremmin mahan kanssa vaikka niitä piti vähän säätää, kun rissat ei mennyt kiinni.


Pieni pömppis on edelleen mutta niin mulla aina on ollutkin. Lihakset näyttää kadonneen käsivarsistakin, niiden nykyään olemattomien vatsalihasten lisäksi, tosin käsiä saapi reenata joka päivä kun Tuhinaa nostelee. Vatsa kutistui ihan itsestään ja kilot karsiutui siinä samalla. Itseasiassa jalat oli ainoat mitkä tuntui jo synnärillä hoikemmilta. Muutama lisäkilo ei olisi haitannut tässä aiemmin ja ilmeisesti taas alipainonpuolella hengailevassa vartalossa mutta pitää hankkia lihaksilla painoa jatkossakin.

En ollenkaan kokemut olevani noin suuri ja turvonnut ja tykkäsin olla raskaana viimeiseen asti. Tosin en tiedä olisiko tilanne toinen, jos olisin ollut töissä äitiysloman alkuun asti ja jos tämä olisi ollut myös ensimmäinen raskaus, siis ettei olisi keskenmenoa siellä ensimmäisenä. Nyt hihkuin viikon 28 jälkeen puoliskolleni ettei enää ole hätää, jos lapsi nyt syntyisi sillä olisi mahdollisuudet jäädä eloon ja pitkään tiesin tarkalleen millä viikoilla mennään. Onneksi Tuhina malttoi kuitenkin täysiaikaiseksi.

Ei varmaan ole kenellekään yllätys, että tuollainen pallo venytti arpia vatsaani, vaikka yllättävän vähän. Ehkä vatsan säännöllinen rasvaaminen auttoi. Loppua kohden arpia kuitenkin alkoi tulla navan ympärille (loppua kohden laiskistuin rasvaamaan), mutta yllätyksekseni kaikista pahiten venyi pakaranahka ja sekin toisesta pakarasta huomattavasti pahemmin kuin toisesta. 


Vatsan vetäytyessä arvista on tullut vaaleita ja navanympärys on lähinnä ruttuinen ja napa näyttää siltä kuin olisi ollut napakoru vaikkei mulla koskaan ole sellaista ollut. Mutta pakaroiden arvet taas on edelleen kirkkaan punaiset. Jos jotakuta olisi kuvat arvista kiinnostaneet niin pahoittelen, ne on mun ja niitä saa ihailla yksinoikeudella puoliskoni. Ne ovat henkilökohtaisia ja arvokkaita muistoja yhdestä elämäni parhaasta jaksosta, ei mikään julkinen esittely kohde, eikä tuo sijaintikaan ole kovin sovelias. :D 

Ryhdin ja oman jaksamisen kannalta mun olisi syytä tehdä jotain keskivartaloa vahvistavaa jumppaa, varsinkin korsetti jumppaa, eli vahvistaa niitä syviälihaksia ja niska-hartia seutua notkistavaa jumppaa (ensin kyllä pitäs käydä hierojalla avaamassa noi totaalijumit), ei nimittäin oo mitään ergonomisia nämä mun imetyshetket ja kovillehan hartiatkin joutuu tätä reilun viidenkilon painoa nostellessa. Varmaan paras olisi valita ryhmäliikuntatunnit jostain paikillisen seuran tai salin ohjelmista, jotta tulis varmasti tehtyä, mutta toistaiseks ajattelin kuluttaa mun gymstickiä, ihan vaan kotona, sillon kun satun muistamaan.

Mitään ressiä on ihan turha ottaa, tuleehan tässä kuitenkin hyötyliikuntana kanneltua noita vaunujakin rappusissa eessuntaas jos vaunujen kanssa johonkin mielii ja on tämä neiti hyvä lisäpaino jos reppuun laittaa. Piltin sivuilla tais olla joku vauvajumppa ohjekin, että jotain sellaista vois myös kokeilla. Niistä raskauskiloista ei näköjään huolta jäänytkään ja luotan siihen että joko vaatekaappini tai puoliskoni kyllä kertoo jos on syytä tehdä isompaa remonttia jos peili ei sitä kerro.

2 kommenttia

 1. käpysukka19/9/14 14:29

  ihana tää sun blogi, ihan sun näkönen! kiva tääl vähän lukea tein kuulumisia <3 odotan et päästään näkemään jossain vaihees taas pitkäst aikaa! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kun tykkäät! On tää muutaman muodon muutoksen kokenu tässä :D ens kuussa on muuten reissu tiedossa! (:

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !