Morsiusmallina - Joanna's Beautyn kuvaukset

Vielä meidän miettiessä lähdetäänkö Pölläkarista kotiin sunnuntaina vai vasta maanantain aamupäivästä, sain viestin puoliskoni siskolta mallihausta, joka minua voisi ehkä kiinnostaa. Niinpä serkkuni napsi minusta saunan raikkaana nopeat kasvokuvat ja hiuskuvat hänelle lähetettäväksi ja hetken päästä tuli viesti: sut on valittu! Niinpä kotiinlähtöpäiväksi tuli sunnuntai ja maanantaista tuli kuvauspäivä. Kun isoäidin laukusta löytyi vielä mittanauhakin saatiin kaikki mitat lähetettyä eteenpäin Joanna's Beautyn yrittäjälle ja he pääsivät hakemaan hääpukuja kuvauksia varten. 

Kuvauspäivä alkoi pienellä junamatkalla Joanna's Beautyn studiolle, missä ensin sain geelilakkauksen kynsiini. Toisin kuin iho, kynnet olivat lyhyet ja kärsineet kahden viikon uimisesta ja saunomisesta, mutta saatiin niistäkin siistit. Kynnet teki myös kynsiteknikkoja kouluttava Joanna's Beautyn yrittäjä Jonna.

Taisin sovittaa Porvoosta Valkoisesta  Kreivittärestä haettuja hääpukuja jo ennen meikkiä. Sovitin kolmea pukua joista kuvauksiin valikoitui kaksi. Oma suosikkipukuni ei valitettavasti päässyt kuviin asti, mutta kieltämättä se oli eri tyyliä mitä näihin kuviin selvästi haluttiin. 

Onneksi Pölläkarissa tuli hoidettua serkkujen kanssa ihoa huolella päivittäin saunoessa, niin meriveden, auringon ja saunan aiheuttama kuivuus oli minimaalinen ja lähdin meikattavaksi hyvillä mielin.

Meikkiin pääsin Venlan penkkiin ja uteliaana katselin samalla kaikkea mitä hän minuun suunnitteli laittavansa. Kuvausmallina en tietenkään esittänyt omia toiveita eikä niitä kyseltykään vaan Venla taiteili minulle meikin joka kuvasti kuvauksiin haluttua tyyliä ja sain nähdä muutamia inspiraatio kuvia. Venla kuitenkin sanoi meikin syntyvän vasta mallin/asiakkaan kasvoille, vaikka joitakin ajatuksia etukäteen olisikin. Kyselin jo meikin aikana myös mitä kuvilta toivotaan ja sanoin, että minua saa sitten ohjeistaa kyllä kunnolla. Venla vakuutti, että Jonna on tosi hyvä ohjeistamaan. 

Itse kuvailisin meikkiä tavallaan neutraaliksi ja maanläheiseksi, mutta rajauksella ja ripsillä se oli sittenkin tosi näyttävä. Huulten rajauksella Venla leikitteli, koska mulla on aika lailla suora tai toisin sanoen omasta mielestäni olematon amorinkaari, mikä antaa taiteilijalle vapaat kädet rajauksen muotoiluun ja luvan vetää vähän yli huulen omasta muodosta. Aina yhtä jännittävää nähdä peilistä toisen työ valmiina ja aina myös ihmettelen onko tuossa minä!?


Viimeisenä pääsin rentoutumaan Nooran penkkiin, ja todellakin rentoutumaan! Oikein harmitti kun kaumpaus oli valmis. Hiuaksia harjattiin, kiharrettiin taidettiin letittääkin ja pinnien ja kumilenkkien kanssa. En ole enää aivan varma, kun elokuun jälkeen on jo ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Mutta kotiin päästessäni purkasin aika monta kirkasta kumilenkkiä hiuksistani. 
 

Kuvauspaikkana piti alunperin olla pelto, mutta sään takia se vaihtuikin rannalle. Riinan kuvatessa oli helppo olla mallina. Riina tiesi selvästi mitä kuvilta toivottiin. Jonna oli myös kuvauspaikalla mukana ohjaamassa ja asettelemassa sekä minua että pukua ja kimppua. Itse olin muuten varsin yllättynyt että kimpussa oli ruusunmarjoja! Tosi hauska yksityiskohta. 

En ole lainkaan tottunut näkemään itseäni näiden kuvien kautta. Ainoastasn hiukset tunnistan, mutta jopa omat ilmeet tuntuu itsestä vierailta. Todella onnistunut muodonmuutos siis, vaikka se nyt ei ollutkaan näiden kuvausten tarkoitus. Päivä oli tosi ammattimaisesti toteutettu ja todellakin kokemisen arvoinen! Tämmöiset satunnaiset mallityöt nostattavat aika kivasti itsetuntoakin.

Kiitos vielä kaikille kuvauksen järjestäjille ja kumppaneille! 

Hääpuvut: @valkoinenkreivitar Kukat: @kukkapuotieveliina

Kampaus: Joannas's Beauty & Hair: Noora 

Meikki: @makeupartistvenlariuttala / @jbvenla_ 

Kuva: @creativemediart Visio & stailaus: @joannasbridals

Joanna's Bridals & Joanna's Beauty

Elokuun eletyt & syyskuun syksyiset

Poikkeuksellisesti, tässä postauksessa kerronkin sitten heti sekä elokuun että syyskuun kuulumiset. Luonnmollisesti, kun kirjoitan tätä vasta lokakuussa joulukuussa, ei nyt ihan ole mielessä että mitähän me mahdettiin syyskuulta odottaa, niin helpompi vain ympätä molemmat kuukaudet tähän. Varsinkin kun uuden arjen alettua ei edes luultavasti ollut mitään odotuksia koko syyskuulle. Vain uuteen arkeen tottuminen

Heinäkuun postauksen kuitenkin ehdin kirjoittaa jo silloin elokuussa, vaikka se joutuikin odottamana kuviaan aika kauan. Toisaalta, elo- ja syyskuulta ei sitten olekaan lainkaan niin paljon kuviakaan, mitä kesältä oli. 

ELOKUUN parhaita

 • Mökkeilyä pölläkarissa sukulaisten kanssa vähän pienemmällä porukalla. Vietin pyykkipäivän isoäidin ja isoisän luona ja laitettiin isoisän kanssa komea pyykkinaru pihan poikki. 

 • Nähtiin ensimmäistä kertaa Ilonpisarat Minnan kanssa, kun hän tuli lasten kanssa moikkaamaan meitä! Olisi ollut hauskempaa, jos minun ei olisi tarvinnut roikkua ja jonottaa työkkärin ja kassan puhelimiin niin paljon tuona päivänä. 

 • Puoliskoni pääsi myös yhdeksi yöksi Pöllään ja kertoi kaikille, että meille tulee vauva! Nuppu oli jo ehtinyt ensimmäisenä päivänä kertoa yhdelle serkulle, itsehän kerroin kahdelle serkulle, minkä jälkeen en kertonut enää kellekään, paitsi tietystyi isoäidille ja isoisälle pyykkiä ripustaessa ja niille, jotka suoraan kysyivät.


 • Pääsin malliksi hääkuvauksiin! Olisin halunnut kirjoittaa tästäkin jo aiemmin, mutta sain kuvat vasta itsenäisyyspäivän alla, joten palaan asiaan vihdoin kuvien kanssa. 

 • Koulu ja päiväkoti arki alkoi! Pojilla jatkui alkuun päiväkotipäivät 8-14 ja paria viikkoa myöhemmin ne vaihtuivat 7:45-15:30 päiviksi, kun minullakin alkoi työt koululla. Ja samaan aikaan meillä vaihtui myös aamujen vastuu! Koska minun työt alkaa joka aamu 7:30 on puoliskoni hoitanut pojat päiväkotiin joka aamu, ja haku on sitten minun hommani.

 • Viestittelin paikallisen voimisteluseuran kanssa ja sain ohjattavakseni oman kehonhuolto/venyttely tunnin! Okei, enemmän ollaan keskitytty venyttelyyn ja rentoutumiseen, kehonhuolto kuulostaa hienommalta, mutta mun jumppataidot on hieman ruosteessa ja itsevarmuus hukassa, jotta tunnilla oltaisiin vielä varsinaisesti tehty myös kehoa vahvistavia liikkeitä.

 • Balettikoulu palasi kesätauolta


 • Elokuussa oli myös Future Lapatto Arean vuosigaala jossa palkittiin kaikki kuluneen seminaarivuoden menestyjät.

Unohdin yhden tärkeän kohokohdan HEINÄKUUlta, koska en muistanut oliko se heinä- vai elokuussa.. 
 • Heinäkuussa vietettiin myös Mary Kay ihonhoitokonsulttien kesäpäivää Villa Polinissa ja se oli ensimmäinen Mary Kay tapahtuma johon sain viedä oman tiimiläiseni mukanani. Vuosigaalasta ja kesäpäivästä on muutamia yhteiskuvia ystävien kanssa, tosin ei minun puhelimessani, mutta se taas on jo joulukuun juttuja! 

SYYSKUUN parhaita

 • Syyskuu aloitettiinkin sitten juhlallisesti Mary Kay Nordicin vuotuisella seminaarilla, ja olipahan muuten huikea tapahtuma! "Pääsin" ensimmäistä kertaa koronatestiin, kun tehtiin kaikki  apteekin koronatestit kotona, että päästiin kokoontumaan turvallisin mielin - jopa ilman maskeja. Perjantai-illan gaalaa katsottiin jälleen kouluttajamme kotona, siellä jo iloittiin ja juhlittiin menneen seminaarivuoden saavutuksia ja lauantaina sitten vietettiin vielä suuremmalla porukalla elokuvateatterissa koulutuksia katsoen ja yhdessä lounaalla käyden. Illalla vielä käytiin Kauneusakatemia Lumouksessa valmistautumassa koko pohjolan yhteiseen Gaalaan ja voi sitä tunnetta, kun pohjoismaiden ykkös Unit nimettiin ja kouluttajamme kruunattiin. 


 • Ostimme Ässälle sängyn. Heitettiin kovassa väärinkäytössä ollut viidakkobussi kerrossänky pois heinäkuussa, kun saimme perheestä parvisängyn Jekulle. Ja kun huomasin suht ison pinnasängyn säilytyslaatikoilla facebookin kirpparilla päätin haluta sen Ässälle. Jospa hiljalleen saisimme häntä potkittua pois meidän sängystä ja kohti poikien huonetta.

 • Käytiin koko perheen kesken Action Parkissa pelaamassa ja pelleilemässä. Hauskaa, kun siellä alkaa olla tekemistä myös Ässälle, vaikka ilmeisesti koronan takia väärinpäintaloon on asennettu seiniä ja muita esteitä ettei pallomereen ja liukumäkeen päässyt. En olisi muistanut lainkaa koko käyntiä, mutta sattui löytymään todistus aineistoa kameran muistikortilta! 

 • HYVIN HYVIN HYVIN  P I I I I I I T K Ä Ä  Ä N harkittuani päätin vihdoin ostaa Sumup kortinlukijan auttamaan Mary Kay työssä. Olenhan nuo napit sovellukseen tehnyt öhöm, muistaakseni keväällä 2020. Vai olikohan se peräti joululoma 2019. Silloin oli lunta ja pimeää ja asuttiin vanhassa kodissa, se on varma.


 • Tilasin itselleni synttärilahjan, tosin pyysin kyllä sitä lahjaksi isiltä ja äidiltä, joten sain synttärilahjaksi rahaa, jotka olin jo käyttänyt. :D

 • Valmistauduin lokakuun Roosa nauha kampanjaani tilaamalla pienesti tuotteita varastoon.

 • Innoistuin taas käsitöistä, kun löydettiin hassu virkkuukoukku kässän luokasta. Tästä kerkesin jo kirjoittaa täällä (KLIK).

Ihanaa olla lähestulkoon ajantasalla näiden kuulumisten kanssa! Pääsen pian postailemaan kaikkea kivaa mitä mieleen tulee näiden kuukausikuulumisten jälkeen. Viikon kuulumiset oli parempi idea. Ehkä palaan siihen ensi vuonna. Tai ehkä en. Ehkä vain kirjoitan spontaanisti silloin kun siltä tuntuu ja sille on aikaa. Joinain viikkooina kuitenkin asiaa tulee useamman postauksen verran, tai kuvia on miljoona, ja välillä taas on niitä tavallisia viikkoja kun ei ole mitään ihmeellistä kerrottavaa eikä kuvattavaa. No jaa, mutta jouluun on vain reilu viikko!