Annetaan lapsille tilaa liikkua

Yhteistyössä KidSpot & Suomen Voimistelutuote

Lasten liikuttaminen on meidän perheessä muodustunut huomaamatta elämäntavaksi. Eipä sillä, että lapsia juuri täytyisi liikuttaa, he kun ovat liikkeessä koko ajan ja suurin osa leikeistä pitää sisällään valtavasti vauhtia ja ääntä. Olohuone on lapsille yksi valtava temppurata ja meidän sänky trampoliini. Lastenhuoneessa on kerrossänky, jonka kolmevuotiaamme on todistanut oivaksi kiipeilytelineeksi, ylälaidassa voi myös näköjään roikkua ja heilua siitä alasänkyyn.

Lapsia on toki eriluonteisia, mutta lähtökohtaisesti uskon, että lapset oppivat liikkumaan, kunhan heille annetaan tilaa ja mahdollisuuksia kokeilla erilaisia tapoja liikkua. Eikä se vaadi sen suurempia välinehankintoja. Meidän kolme ja puolivuotiaallamme on luistimet ja uikkarit (ja uimalasit), puolitoistavuotiaalla uikkarit. Kaikki kuperkeikat, piruetit, kiipeilyt ja kieriskelyt voidaan opettaa metsässä, puistoissa ja kotona, vähän mielikuvitusta ja peittoja tai tyynyjä pehmikkeenä käyttäen.


Ennen kerrossänkyä meillä ei kotona sisällä ole ollut mitään missä lapset saavat roikkua. Kesällä ulkoillessa Nuppu kiipeili ja roikkui matonpuistelutelineessä melkein joka päivä. Kerrossänkyä ja mattotelinettä huomattavasti turvallisempi roikkumispaikka on voimistelurenkaat. Lapset pääsivät testaamaan siskoni luona puolapuita ja voimistelurenkaita tietämättä, että meillekin on tulossa paketti Suomen Voimistelutuotteelta. Ilmeet olivatkin aika riemukkaat, kun he näkivät lastenhuoneen ovensuun uuden ilmeen viime viikon lauantaina.

Meillä ei ole omaa akkuporakonetta, joten jouduttiin hieman himmaamaan lasten jumppaintoa, ennen kuin saatiin ammattilainen (eli lanko)  ruuvaamaan leuanvetotanko asianmukaisesti kiinni. Leuanvetotangon mukana oli neljä ruuvia ja kannattimet. Leuanvetotangossa meillä roikkuu pienemmät eli lastenkoon voimistelurenkaat. Lastenkoossa on huomioitu, ettei alle viisivuotias lapsi saisi päätään renkaan läpi jumiin, isommat renkaat ovat virallisen Olympia renkaan kokoiset.

Voimistelurenkaita varten meidän paketissa oli valkoiset 300kg kannattelevat liinat joilla ripustettiin renkaat tankoon. Suomen Voimistelutuotteella on myös erikseen myynnissä kattokannakkeet, joilla liinat ja renkaat / trapetsit voi kiinnittää suoraan kattoon. En ole varma edes mitä materiaalia meidän katto on, en kuitenkaan usko sen kantavan meidän kenenkään painoa, joten meillä tankoon kiinnitys toimii oikein hyvin.


Mitä meidän kolme ja puolivuotias sekä puolitoistavuotias sitten näillä renkailla ja tangolla tekevät? Opettelevat hauskoja temppuja tietenkin. Samalla he kehittävät "vahingossa" vartalonhallintaansa ja saavat samoja hyötyjä kuin aikuisetkin: ylävartaloon voimaa, puristusvoimaa ja ryhtiä rankaan.

Okei, toistaiseksi lapset eivät ole koskeneet tankoon ollenkaan ja mitä sitä suotta, koska renkaat ovatkin juuri se lasten oma juttu. Ripustimme renkaat Nupulle sopivalle roikkumiskorkeudella, eli virallistenohjeiden mukaan nämä ovat liian korkealla. Jekku pääsee lasten tuoleja apunaan käyttäen itse renkaisiin roikkumaan.

Ensimmäisenä kolme ja puolivuotias Nuppu tietenkin vain roikkui ja heilui. Sitten isi tuli ja ohjasi miten Nuppu voi tehdä "kiepin" renkailla - eli miten pääsee takaperin ympäri. Sen jälkeen Nuppu on tehnyt tätä uutta temppua jatkuvasti ja se alkaa olla jo todella sujuva ja nyt isi opettaa miten sieltä pääsee takaisin ja kovan ponnistelun jälkeen alkaa sekin temppu jo toimia. Toinen temppu, jonka hän itse keksi, on laittaa kädet renkaista läpi ja keinua suorinvartaloin. Kolmatta temppuaan varten hän pujottaa jalat renkaista läpi ja keinuu renkailla istuen.


Puolistoistavuotiasta ei vielä auteta kieppiin, eikä renkaita erikseen häntä varten lasketa. Hän keksi oma-aloitteisesti kiivetä tuolille tai bOblesien päälle niin, että saa renkaista kiinni ja voi hypähtää tai kaatua heilumaan. Mutta ei tämän pienen miehen taidot pelkkään roikkumiseen ja heilumiseen jää vaan kyllä hän selväti on ottanut isosiskon kiepeistä mallia ja tosiaan nostelee hänkin jalkojaan ylöspäin. Kohta hänellä on varmaan rautaiset vatsalihakset, kun tätä temppua jatkaa. Eikä ole mikään itsestään selvyys päästä takaisin taakse jääneelle tuolille, mutta hän hallitsee sen kuin mestari.

Takerruin tätä postausta valmistellessani roikkumisen hyötyihin. Ensimmäiset mieleeni tulevat hyödyt ovat ylävartalon voimankehitys sekä selän venytykset. Liikunnan ammattilaisena tämän pitäisi olla itselleni itsestäänselvää, mutta muistin virkistykseksi halusin vähän tutkia faktoja oman ajatukseni taustalle.  Muun lähdemateriaalin puuttuessa googletin siis "mitä hyötyä on roikkumisesta". Ja ihan oikein muistin, puristusvoima kasvaa ja olkanivelen ääriasentojen käyttö auttaa myös hyvän ryhdin ylläpitämistä. Roikkumalla voi myös rentouttaa koko kehoa.


Näin ollen otan itsellenikin tavaksi roikkua ja ensimmäiset vatsajumpat ja venyttelyt olen leuanvetotangolla jo roikkunutkin. Sen muuten tuntee nyt kyljissä ja käsivarsissa, en ole tainnut tarvita roikkumislihaksiani pitkään aikaan.

Löytyykö teiltä voimistelurenkaat tai niistä innostuvia pikkuapinoita?


Yhteistyössä KidSpotin ja Suomen Voimistelutuotteen kanssa minulla on ilo arpoa yhdet valkoiset lastenkoon voimistelurenkaat ja säännöt tulee tässä:

Käy Suomen voimistelutuotteen sivuilla (klik) ja kommentoi minkä väriset 120kg kannattelevat hihnat haluaisit valkoisiin lastenkoon voimistelurenkaisiin. Muistathan kirjoittaa kommenttiisi myös toimivan sähköpostiosoitteen, jotta saamme voittajaan yhteyden!

Arvontaan osallistumisaika alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 4.3.2018 klo 2359. Onnea arvontaan! 

Yhteistössä  KidSpot & Suomen Voimistelutuote
 

190 kommenttia

  1. Mustat vois olla eniten käytännöllisen värinen miedän talouteen, kaiken varalta:D mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  2. Valkoiset meille olisi ihanat! 😍

    VastaaPoista
  3. Mustat nauhat :)

    hanna.m.salmi@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Valkoiset hihnat passais parhaiten.
    jaasan13 (at) gmail.com

    VastaaPoista
  5. Valkoiset :)
    minna1995(at)gmail.com

    VastaaPoista
  6. Mustat!
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Valkoiset hihnat :)

    liina.mamma(a)gmail.com

    VastaaPoista
  8. Mustat hihnat valitsisin.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  9. Valkoiset olisi kivat! :)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Mustat:)
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  11. Valkoiset :)
    Jessu881@hotmail.com

    VastaaPoista
  12. Mustat :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Valkoiset -voimistelurenkaista olisi kyllä paljon iloa!
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  14. Meiltä löytyy kaksi touhukasta pikkupoikaa ja voisin kuvitella, että kummatkin renkaista tykkäisi! Muistan omasta lapsuudesta, että meillä oli renkaat keittiön läheisyydessä ja niissä tuli paljon temppuiltua noin 20 vuotta sitten. 😍 Ottaisin renkaisiin mustat hihnat.

    VastaaPoista
  15. Oi mikä arvonta! Mustat nauhat taitaisin valita
    ansku_66@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Mustat :)
    ainosuklaa@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Valkoinen 👌
    Sam_89_16@hotmail.com

    VastaaPoista
  18. Valkoinen sopisi meille. Kylläpä lapset tykkäisivät näistä 😊
    Anu.pietilanaho(at)Gmail.com

    VastaaPoista
  19. En osaa päättää mustat vai valkoset, molemmat sopis hyvin! 😁

    kookos2000@hotmail.com

    VastaaPoista
  20. Mieletön arvonta! Vaaleanpunaiset hihnat valitsisin tyttären huoneeseen!😍😍😍

    Sharleen
    julia.hamalainen123@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Mukaan kivaan arvontaan. Valkoiset hihnat.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  22. Valkoiset hihnat olisivat tyylikkäät :)
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Meiltä puuttuu kunnon voimistelurenkaat. Roikkumisesta, riippumisesta ja temppuilemisesta kiinnostuneita lapsia kyllä löytyy!
    Tuo valkoinen väri olisi minunkin suosikkini.

    VastaaPoista
  24. Valkoiset hihnat haluaisin ja kyllä käyttöä löytyisi. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Valkoiset hihnat.
    hleinonen81@gmail.com
    -Heidi

    VastaaPoista
  26. Valkoiset hihnat 😍
    Anmaatte@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Valkoiset hihnat. paivi.m.pietila@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Mustat

    pauleceb @ gmail.com

    VastaaPoista
  29. Valkoiset.
    texas-86 (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Valkoiset👌
    janinahuovari@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Valkoiset

    sannamaria77 at gmail.com

    VastaaPoista
  32. Mustat 😊
    anne.m.relander(a)gmail.com

    VastaaPoista
  33. Mustat 👍
    ikonen.m@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Mustat! :)
    Villavalkea@yahoo.com

    VastaaPoista
  35. Valkoiset meidän typylle 😍
    sinna.kin1@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Ikinä en ole mihinkään arvontoihin osallistunut mutta nyt on pakko! Renkaiden hankinta mielessä ollut jo pitkään ja paikkakin mietittynä. Ihana arvonta Petra ♥️
    Mustat sopisi meille.
    jonnamrantanen@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Pinkit tai mustat. Meillä olisi 4 innokasta (1-8v) renkailla temppuilijaa!

    VastaaPoista
  38. Valkoiset hihnat Aku.nyys(at)outlook.com

    VastaaPoista
  39. Mustat hihnat renkaisiin :) t: eevahakala(at)netti.fi

    VastaaPoista
  40. Valkoiset :)
    Jokinenjannika@hotmail.com

    VastaaPoista
  41. Mustat.

    lil_citcat(at)hotmail piste com

    VastaaPoista
  42. Mustat. Meidän 2,5 vuotias tykkäisi näistä kovasti.

    henna941@hotmail.com

    VastaaPoista
  43. Valkoiset valitsisin .

    marjo.lauri@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Valkoiset hihnat pikkuduudsoneille :)
    bikkenpilttuu at hotmail.com

    VastaaPoista
  45. mustat hihnat. eevaksu@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Valkoiset!
    😍
    maria.koskenmaa@hotmail.com

    VastaaPoista
  47. Onpa kerrassaan upea arvonta! Näitä olen haaveillut meidän puolitoista vuotiaalle, kun on fyysisesti todella taitava. Valkoiset miellyttäisivät eniten tämän maman silmää ja sopisivat kodin sisustukseen. :)
    Sivonnii(at)gmail.com

    VastaaPoista
  48. Mustat hihnat. emilia_ho@hotmail.com

    VastaaPoista
  49. valkoiset :)
    anskukio@hotmail.com

    VastaaPoista
  50. Valkoiset olisi mahtavat! Meillä lapsi tarvitsee hiukan enemmän rohkaisua näissä temppuiluissa niin noilla varmasti saisi kannustettua ja rohkaistua :)
    Kirjonen.salla@gmail.com

    VastaaPoista
  51. Valkoiset

    Suurin05@gmail.com

    VastaaPoista
  52. Valkoiset hihnat. :) annil93@hotmail.com

    VastaaPoista
  53. Mustissa ois ryhtiä! Neljä lasta roikkuis näissä ku apinat, ja vanhemmat myös. Oon osallistunu useisiin kymmeniin arvontoihin, joissa palkintona kyseiset renkaat, josko nyt onnistaisi! :D
    evetu@hotmail.fi

    VastaaPoista
  54. Nää Ois ihan parhaat ihan itelleki treeniin. Ja jos saamme joskus toivottua jälkikasvua, heille liikuntaa pienestä pitäen. Mustilla nauhoilla sopis meidän uuden talon sisustukseen ;). karita.velling@gmail.com

    VastaaPoista
  55. Nämä olisi ihanat meidän pikkuapinoille 😍❤️
    Valkoiset valitsisin!
    vivi_brandt@hotmail.com

    VastaaPoista
  56. Meidän 3,5v ja 1v tytöille olisi aivan huippu juttu �� Toisi päiviin kivan uuden yhteisen jutun kun kotosalla ollaan. Mustat hihnat aivan ihanat! lallehei@hotmail.com

    VastaaPoista
  57. Valkoiset hihnat! Olisipa ihanat renkaat meidän kaksvuotiaalle:)

    VastaaPoista
  58. Sähköposti unohtui edellisestä, eli tässä uudelleen.

    Valkoiset hihnat. Olispa nää huiput renkaat. :)

    tuulia.andersson@gmail.com

    VastaaPoista
  59. Meidän vauhtipäille ois ihan huiput ja värilläkään ei väliä 🙂

    VastaaPoista
  60. Sen verran hauskalta touhulta näytti, että pakko itsekin osallistua arvontaan :) kaikki värit on hyviä, mutta mustat on parhaat! :) Jossukka93@hotmail.com

    VastaaPoista
  61. Mustat :) otsoelmeri(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  62. Joululahjaksi ostettiin tuo tanko joten renkaat ois mahtavat. Valkoiset hihnat toiveena
    anna.aura@gmail.com

    VastaaPoista
  63. Olisipa ihana yllätys pienille.
    Mustat
    anu.sirvo@gmail.com

    VastaaPoista
  64. Valkoiset 😍👌

    unelmiaelamaa@gmail.com

    VastaaPoista
  65. Mustat nauhat valitsisin jos voittaisin!
    -Idi- (idiehin@gmail.com)

    VastaaPoista
  66. Anonyymi1/3/18 06:47

    Valitsisin valkoiset hihnat. Tuon olisi kyllä hyvää liikuntaharrastusta koko porukalle. Mukana arvonnassa! -kirmi, bellis2(at)gmail.com

    VastaaPoista
  67. Valkoiset nauhat 👌
    Lapsekkaana(ät)Gmail.com

    VastaaPoista
  68. Valkoiset nauhat
    siiri.jakko@gmail.com

    VastaaPoista
  69. Mustat nauhat
    siiri.jakko@gmail.com

    VastaaPoista
  70. Mustat nauhat :)
    Nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  71. Valkoiset hihnat :)
    aaino.ita@gmail.com

    VastaaPoista
  72. Meiltä nämä löytyvät jo, mutta jos voittaisin, antaisin ne mustilla hihnoilla lasten serkuille. ��

    VastaaPoista
  73. Valkoiset nauhat olis kiva!
    emmi.tornberg@gmail.com

    VastaaPoista
  74. Valkoset nauhat! :)
    Kati7193@hotmail.com

    VastaaPoista
  75. Mustat nauhat valitsisin.
    flight(at)luukku(piste)com

    VastaaPoista
  76. Valkoiset nauhat :)

    liina.mamma(a)gmail.com

    VastaaPoista
  77. Anonyymi3/3/18 22:39

    Mustat
    rampe74@netti.fi

    VastaaPoista
  78. Valkoiset mummolaan ��❤ Veljentyttö on sellainen marakatti, että tykkäisi varmasti näillä temppuilla!

    VastaaPoista
  79. Mustat
    Annika.gloom@gmail.com

    VastaaPoista
  80. Anonyymi4/3/18 06:46

    Valkoiset nauhat
    satu_potry@hotmail.com

    VastaaPoista
  81. Anonyymi4/3/18 07:46

    Valkoiset :)
    ellaannikai@gmail.com

    VastaaPoista
  82. Valkoiset olisivat ihanat meidän 3- ja 1-vuotiaille ❤ rannekaroliina@gmail.com

    VastaaPoista
  83. valkoiset :-)
    jutta.oikarinen@gmail.com

    VastaaPoista
  84. Anonyymi4/3/18 08:21

    Mustat olis kivat :) sinikka.kivioja@suomi24.fi

    VastaaPoista
  85. Anonyymi4/3/18 08:24

    Mustat
    ulla.linnanmaki@hotmail.com

    VastaaPoista
  86. Mustat 👍 kaskinen.anna@gmail.com

    VastaaPoista
  87. Anonyymi4/3/18 08:37

    Valkoiset olisivat aika superit!
    Kaikiive(at)gmail.com

    VastaaPoista
  88. Anonyymi4/3/18 10:03

    Mustat 🤩 paivisalonen@elisanet.fi

    VastaaPoista
  89. Anonyymi4/3/18 10:22

    Valkoiset.
    riikka_vesalainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  90. Anonyymi4/3/18 13:36

    Valkoiset ! 4 lasta olisi onnellisia voitosta ! Etnachka at yahoo.com

    VastaaPoista
  91. Anonyymi4/3/18 15:40

    Mustat. minran93@gmail.com

    VastaaPoista
  92. Anonyymi4/3/18 15:40

    Mustat ehdottomasti!
    saija.hiltunen@hotmail.com

    VastaaPoista
  93. Anonyymi4/3/18 16:49

    Mustat. maija.e.holopainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  94. Anonyymi4/3/18 16:56

    Mustat sopisi sisustukseen.
    norppa146@hotmail.com

    VastaaPoista
  95. Anonyymi4/3/18 20:12

    Valkoinen
    Satu_@hotmail.com

    VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !