Unelmalaatikon Joululahjat

Mainos: Unelmalaatikko
Joululahjahinnat voimassa 31.12.2023 asti

Meillä alkoi joululoma ja joululahjat on lahjapaperia ja paketointia vaille aika hyvällä mallilla. Unelmalaatikon joululahjat on saatavilla koko joulukuun ajan ja sähköinen lahjakortti ehtii hyvin jouluaatoksikin. 


Unelmalahjakortit ja sarjakortin voi ostaa verkkokaupasta: Unelmalaatikon kauppa

1 x Rentovauvahieronta 60€
2 x Rentovauvahieronta 120€ 
6 x Rentovauvahieronta 300€ (norm. 350€)

Kuuden kerran sarjakortti 6 x Rentokortti 300€ (norm. 350€)

Minun joululoma suunnitelmiin kuuluu yhden lapasparin neulominen ja liiketoimintasuunnitelman viimeistely. Ja siten olisi toki kaikki loput 2023 kuukausi koosteen, elokuusta joulukuuhun.... 


Ihanaa joulun aikaa! :)

Joulukuun yhdes- & kahdestoista

Kurniva nälkä ja väsyttää ja kello on taas yli puolenyön. Mutta taapero nukkuu sylissäni eikä edes jääkaapissa oleva suklaalevy saa minuun tarpeeksi motivaatiota lähteä syömään jotain. Toisaalta minua ei myöskään kiinnostaisi laisinkaan kirjoittaa. Vaikka haluan kirjoittaa. Joten kirjoitan vailla ei kiinnosta koska haluan. Ristiriitaista.

Ristiriitaisia ovat myös lasten tunteet Pihitonttua ja Teppotonttua kohtaan. Kumpikaan ei tuonut yhtään mitään lasten tonttupussiin maanantaina! Ja nyt muistinkin mitä pitää tehdä! Kerron kohta, se motivoi tarpeeksi nousemaan ja samalla voisin käydä keittiössäkin. 


Maanantaina tonttupussi jäi tyhjäksi. Tiistaina iltamyöhään sieltä löyty lappunen, jossa Teppo kertoi jääneensä jumiin lumitöihin Pihitontun kanssa. Iltapalan ja hammaspesujen jälkeen koululaiset Nuppu ja Jekku juoksivat lumitöihin. Toinen puki jopa ulkohousut ja hanskat, hän pettyi kun sanoin että ei tarvitse nyt jäädä lumitöihin ja hän tajusi pukeutuneena turhaan. 

Mutta kolan luota löytynyt yllätys oli kaiken pukemisenkin arvoinen. Karkkijoulukalenteri! Ehkä tontut koittivat vähän paikkailla unohduksiaan. Lapset avasivat yhdessä kaikki 12 luukkua ja laittoivat herkut kiltisti tonttupussiin odottamaan aamua. Aamulla jaetaan kaikkien kesken ja 13. luukun avaaminen jäi Ässälle. 

Koska ensimmäisistä kahdestatoista luukusta tuli vain yksi tikkari, käyn vielä nopeasti sujauttamassa kolme muumitikkaria tonttupussiin. 

Melkein joulukuun puoliväli

Ajattelin, että kirjoitan joulukuussa joka ilta pikkuisen. Edes sen verran, mitä Teppotonttu on lapsille keksinyt. Mutta loppuviikosta minuun iski väsymys. Ihan itseaiheutettu, jälkeen. Miksi ei ikinä voi toimia viisaasti.

Pihitonttu vieraili meillä koko viikon, tuoden yhden karkin per lapsi tonttupussiin. Ja kävipä niinkin, että eräspäivä päiväuniaan vaunuissa nukkunut kuopuksemme jäi täysin ilman herkkua. 

Ekaluokkalainen toivoo edelleen suklaakalenteria. Ehkä Teppotonttu hankkii kuusen alle sellaiset lapsille. Pihitontulta ei voi samaa odottaa. 

Itseaiheutetun väsymyksen takana ei ole edes kotityöt tai blogi, tai edes Unelmalaatikon markkinointi. Vaan Karoline. Minulla jäi tylysti kirja kesken, mutta kas kummaa, huomasin yks kaks äänikirjapalvelun maksuilmoituksen. 

Joten täytyyhän minun nyt kuunnella koko rahan edestä! 

Ja ihan tosi, Karoline sarjan kirjat päättyvät aina sellaiseen cliffhangeriin että minulla ei ole selkärankaa päättää kuuntelua siihen. Kuuntelin kesken jääneen neljännen kirjan loppuun ja nyt kuudes kirja on jo yli puolen välin. Aloitin sen tänään. 

Teppotonttu ilmestyi meille lauantaina tehden oikean aarrejahdin kolmas luokkalaisen suureksi iloksi. Ensimmäinen vihje oli tonttupussissa. Se johti vaatehuoneeseen, toinen johti saunaan. Saunassa Teppotonttu tuumasi, ettei siellä taideta tänään saunoa, mutta lumitöitä voisi tehdä.

Lapset ulkoilivat, kun minä kävin nukuttamassa taaperomme kauppamatkalla. Seuraava vihje oli pulkassa, mutta sitä lapset eivät löytäneet. Se lähti tuulen matkaan varmaankin. Mutta yllätys löytyi. 

Lasipullossa glögitiivistettä ja piparipaketti. Siinä vasta oivat leffaeväät ja elokuvaksi valikoitui Grinch. Elokuvan päätteeksi olin jo minäkin sitä mieltä, että juonessa oli tärkeä opetus. Mutta aika paljon siitä olisi myös voinut jättää pois tai tehdä toisella tavalla. Puoleen väliin asti kolmas luokkalainen oli kanssani samaa mieltä, kun taas ekaluokkalainen piti elokuvaa lähes loistavana ja hän nauroikin makeasti. 

Kaukaa viisas Teppotonttu jätti sunnuntaisen yllätyksen ulkovarastoon ja iltapäivällä pussista löytyi jälleen lappu.

"Hups, en löytänyt pakastinta. Löysin monta vauvarekeä."

Jekku toivoi yllätyksen olevan jäätelöä. Puoliskoni ajatteli lasten peittyvän, mutta nosti hattua todeten olleensa väärässä. 

Kilo torttutaikinaa ja purkki luumumarmeladia olivat parasta mitä neljävuotias tiesi ja kaikki lapset osallistuivat innoissaan leipomiseen. Iltapalaksi meillä syötiin siis joulutorttuja ja glögiä. Mutta lapsia tai itseämme ei kuitenkaan saatu ajoissa nukkumaan. 

Viikko tuntui tosi katkonaiselta itsenäisyyspäivän takia. Pienet olivat vain kaksi päivää päiväkodissa, se oli keskiviikon verran vähemmän kuin tavallisesti ja minusta tuntuu, kuin oltaisiin oltu pidempikin aika lomalla ja kaikki päiväkotiaamujen tuoma ryhti on kadonnut. 

Ja huomenna varmaan mietin miten ihmeessä saan itseni ylös sängystä. Olen jopa aikaistanut herätyskelloa soimaan viittä vaille 7 sijaan jo 15 vailla 7.

Kaksi viikkoa jouluun! Mihin tämä vuosi oikein juoksi? 

Joulukuun viides & kuudes

Joulukuun viides

Pyykkiä, liiketoimintasuunnitelman viilaamista. Föönillä kuivatettuja työhousuja. Päiväunia, joululauluja keittiössä, pitsaa. Tyttöjen saunailta, ei tosin minulle vaan koululaiselle ja kaverilleen. Tuntuu että aamusta on ikuisuus. Tai ehkä sen kuuluukin pikkutunneilla tuntua siltä. 


Meillä on nyt pihitonttu, joka antaa vain yhden karkin. Pihitonttu on niin pihi, että lapset ovat kyselleet voidaanko ostaa heille joulukalenterit. No nyt niitä varmaan saisi jo kivalla alella. :D Mutta Teppo tonttu suunnittelee vielä sitä aarrejahtia, jospa silloin löytyisi se kadonnut punainen pussi ja siellä voisi olla yllätyksenä jotain vähän parempaa, kuin pihitontun jättämä yksi karkki. 

Niin pihi pihitonttu ei kuitenkaan ole, etteikö se jättäisi karkin myös sattumalta käymään tulleille kavereille ja myös yökylässä ollut kaveri sai herkun. Kun taas pikku Kirpun herkku taitaa edelleen olla siellä, kun hän oli vielä nukkumassa tontun käydessä.

Joulukuun kuudes

Itsenäisyyspäivää on vietetty tänään Unelmalaatikon markkinointia miettiessä ja joulukamppanjaa suunnitellessa, sain avuksi puoliskoni työkaverin. Avajaisia en tainnut ehtiä täällä blogissa edes mainita. Kun on mukamas niin kauhea kiire kokoajan. Kiire ei minnekään. 


Vaikka taaperomme nukkui tänään kunnon päiväunet pihalla, nukuttiin vielä toiset päiväunet yhdessä. Herättiin sopivasti ennen iltakahdeksaa, että jaksoin sitten katsoa Linnan juhlat. Tottakai katsoin ne Areenasta, jotta näin alusta saakka. Vielä päivällä sanoin kaikille, että tänään pitää katsoa juhlat, koska Ilta on siellä esiintymässä. 

Juhlia katsoessani puoliskoni totesi, että sie oot kyllä kattonut noi aina. Ja se on ihan totta. Lapsuudessani muistelen meidän viettäneen itsenäisyyspäivää mummon ja papan kanssa ja tottakai katsottiin yhdessä linnan pukuloistoa.

Onnea itsenäinen Suomi 106!

Joulukuun neljäs

Aamu alkoi herätyskellon soidessa 6.45. ihan siihen en vielä pystynyt, mutta suhteellisen ajoissa nousin kuitenkin! 

Tonttu ehti käydä lahjapussilla ennen kuin kukaan lapsista oli hereillä. Kirppu oli pihalla pulkassa jo 10 vaille kahdeksan valmiina menossa päiväkotiin. Joten ihan hyvä aamu etten sanoisi!

Ekaluokkalainen menee maanantaisin kymmeneen ja hänen lähdettyä puolen aikaan kömmin itsekin takaisin nukkumaan. Mulla oli 45min aikaa, mutta heräsin noin kymmenen minuuttia ennen kelloa ja sain pötkötellä rauhassa ajatuksieni kanssa. 

10.30 oli videopuhelu Vellon asiantuntijan kanssa. Otin nyt Unelmalaatikolle käyttöön Vellon free version eli pelkän ajanvarauksen. Kaikki maksuliikenne menee toista kautta ja kotisivut ovat työn alla. Tällä hetkellä Unelmalaatikolle on kolme linkkiä joten olisihan se ihan järkevää jos kaikki olisi samassa paikassa. Mutta sillisalaatilla mennään nyt vielä loppuvuosi ainakin.

Tänään vietettiin puoliskoni synttäreitä, joita hän ei halua viettää. Lähdettiin siis lounaalle hänen työpaikalleen ja sieltä suunnattiin öljynvaihtoon missä hurahtikin vähän kauemmin. Piti ilmoittaa päiväkotiin, että tullaan myöhässä.

Jostain syystä luulin että meillä on tunnin huolto ja avaimet luovuttaessa sanottiin että puolitoista tuntia. Se oli kuitenkin todella jämpti ja lopulta oltiin myöhässä vain 20minuuttia. Se on näillä etäisyyksillä oikeasti vain. 

Nyt on joulukuusi koristeltu kokonaan, alakerta suunnilleen siivottu ja lasten mentyä melkein ajoissa nukkumaan meillä oli ihan oikeat sipsitreffit. Aloitettiin uusi sarja, One tree hill. 

Ja jos nyt olisin fiksu, menisin laittamaan tonttupussiin herkut valmiiksi.... Mutta olen sitäkin fiksumpi ja ohjeistan päivänsankaria tekemään sen puolestani, kun itse hautaudun peiton alle taaperon viereen nukkumaan. 

Joulukuun kolmas

Joulukuun kolmannen päivän tonttu oli kovin hidas. Yllätykset nimittäin jäivät eilisen kauppareissulta rattaisiin varastoon ja en olisi niitä sieltä halunnut hakea ennen kuin vein Kirpun päiväunille. Vieläkään ei Kirppu saanut nukuttua kunnon päiväunia.

Onnistuin kuitenkin nappaamaan lasten huomaamatta kuusen alta molemmat lahjakassit - sen pienen vihreän johon yllätykset ja viestit laitetaan ja sen isomman, johon tonttu jätti eilen sen ison ja liian painavan limsapullon. Ja vielä palautinkin vihreän kassin niin, että lapset ihmettelivät monta kertaa milloin tonttu oikein tulee, vaikka tonttu oli jo käynyt...

Nyt Nuppu ja Jekku yrittävät ratkaista vihjeitä, mihin se isompi kassi oikein katosi ja millainen yllätys sieltä mahtaa löytyä.... Yritin kalastelua näitä vihjeitä, koska ilmeisesti minun täytyy nyt toteuttaa joku pikkusen parempi aarrejahti, kuin pulkkaan unohtunut limsa.

Joulupukin apulaisenakin olen ehtinyt jo toimia ja tonttupiilossa on Nupulle 3 lahjaa, Jekulle 1, Ässälle 2 ja Kirpulle 1. 

2021 jouluna neuloin puoliskolleni lapaset, mutta ilmeisesti hän on uusien hanskojen tarpeessa taas. Lankaoatoksille en nyt kuitenkaan vielä eksynyt. Omat silloin aloitetut lapaset ovat edelleen puikoilla.

En tiedä moneltako koululaiset ovat nukahtaneet, Kirppu nukahti juuri syliini ja Ässä on vasta nukahtamaisillaan. Iltasatuna tänään kuunnellaan Jyväskylän seurakunnan joululaulukonserttia.

Joulukuun toka

Ihan surkea päivä aamusta saakka. Tai ei nyt surkea mutta mitään en tehnyt mitä ajattelin tekeväni. Ja se tonttukin melkein unohti tehtävänsä! 

Aamupäivällä pienimmän päikkärit jäi aivan liian lyhyiksi, mutta tulipahan käytyä pienellä vaunukävelyllä, kun ei tarvinnut tehdä lumitöitä. Ja oli muuten aivan upea sää! Tänään on ollut kevyt pakkanen, kirkas taivas ja aurinko! Ei vaan sattunut edes puhelin kävelylle mukaan, olisin ottanut kuvan.

Illalla kauppaan kävellessä katselin miten talojen ulkopinnat kimaltelivat pakkasessa. Talvi on kaunis. Kirppukin sai nukkua vähän lisää kauppamatkalla ja Ässä oli innoissaan pulkkailusta.

Meillä käyvä tonttu jätti tänään ensimmäistä kertaa lapsille viestin. Hän oli ottanut liian painavan yllätyksen ja sen tuominen kesti koko päivän ja siihen päälle yllätys oli vielä jäänyt pulkkaan.

Aamuinen selitykseni oli, että ehkä tonttu ei ole käynyt, koska Nuppu ei ollut kotona. Kun hän palasi yökylästä vastasin, että ehkä tonttu odottaa, että joulukuusi koristellaan.

Ja lopulta tonttu pääsi käymään vasta kun lapset menivät edeltä saunaan ja pussissa oli vain kaksi lappua. Toisessa viesti mikä tontulla kesti ja toisessa luki missä yllätys on. Laput nähdessään Nuppu riemastui, Aarrejahti! 

Aivan, sitähän hän vielä erikseen pyysi, voisiko tonttu tuoda vihjeitä. Voi miten pienestä lapset osaavat iloita! Nyt kuusen alla odottaa Teppotontulle viesti johon odotetaan vastausta.

Joulukuun eka

Meidän perheen jouluperinteeksi on tullut tonttukalenteri eli lahjapussit joihin hankimme milloin mitäkin pieniä yllätyksiä, äiti tonttu on täyttänyt niitä hammasharjoilla, hedelmäpatukoilla ja piparimuoteilla kun taas isi tonttu on paikannut äiti tontun unohduksia mm karkeilla ja pillimehuilla. 

Nyt oli hauska huomata että mitä lähemmäs joulukuun alku tuli, sitä useammin Nuppu kertoi pikkusisaruksilleen miten pian tonttu tulisi taas öisin tuomaan yllätyksiä! Ihanaa miten hän eläytyy tähän tonttukalenteriin, vaikka hänelle paljastettiinkin  jo syksyllä, että oikeasti joulupukin parran takana on ollut jo parina jouluna papsu.

Tonttukalenteri on ollut ensimmäisen kerran 2018 jouluna, muistan vielä miten piirsin puhelimen näytöltä läpi lumioukot jotka väritin, leikkasin ja liimasin ostamiini vihreisiin paperikasseihin, silloin tein Nupulle ja Jekulle omat kassit, jotka olivat käytössä parinakin jouluna.


Nykyään noista kasseista on tallella enää yksi, mutta ollaan käytetty muita jouluisia lahjakasseja takanreunalla ja niihin on tonttu välillä paremmalla ja välillä heikommalla muistilla onnistunut viemään lapsille yllätyksiä aamuavarten - tai sitten päiväkoti ja koulu päivän aikana. 

Nyt meillä oli pieni pulma, mihin tänä vuonna laitetaan edes joulukuusi, kunnes vaihdoin työpöytäni ja hyllyni paikat keskenään. Mun hylly oli makkarissa ja työpöytä olkkarissa. En tykännyt siitä miltä työpöytä näytti olohuoneessa ja vaikka se viekin vähän enemmän tilaa makkarissa, niin päätin kokeilla paikkojen vaihtoa ja kas kummaa, samalla saatiin järjestettyäjoulukuuselle paikka olohuoneeseen! 

Marraskuun viimeisenä päivänä yritin salamyhkäisesti ostaa 4 tikkaria tonttupusseja varten. En meinannut saada itsepalvelukassalla yhtä tikkaria piipattua ja Ässä ehti nähdä siitä vilauksen, sanoin hänelle etten minä nähnyt mitään tikkaria, kun hän kysyi kenelle se oli. Onneksi hän näki vain yhden.


Illalla lasten mentyä nukkumaan me pystytettiin joulukuusi olohuoneeseen, laitoin nyt kaikki neljä tikkaria samaan - siihen askarreltuun pussiin, koska olisi ollut tylsää laittaa pienet tikkarit isoihin lahjakasseihin. Joulukuun ensimmäisenä aamuna lapset löysivät kuusen alta tonttupussin ja kaksi laatikkoa, joissa oli osa joulupalloista ja kuusen valot, ajatuksena oli että koristeltaisiin kuusi koulun jälkeen.

Kun joulukuusi on pystytetty jo marraskuun viimeisenä iltana, sen voinee ehkä riisua sitten myös joulun jälkeen.... eikä vasta aprillipäivänä, kuten muistaakseni 2019 tai 2020 tai kenties molempina.... :D

Jokatapauksessa se oli tuo Ässän ensimmäisenä jouluna otetussa kuvassa näky minimini tekokuusi, joka laitettiin pois vasta aprillipäivänä. 2020 ja 2021 meillä oli aitokuusi, nekin saivat olla jouluasuissaan kunnes lähes kaikki neulaset olivat karisseet. Nyt meillä on sama kuusi kuin viimevuonnakin, sen joulu riisuttiin muutoa edeltävänä iltana. Edellisessä kodissa se näytti aitojen kuusien jälkeen pieneltä, mutta nyt meidän uusi koti näyttää pieneltä tuolle kuuselle.

Ässä vietti vapaapäivää ja hän kyllä koristeli kuusta jo koulupäivän aikana Kirpun riipiessä palloja samaa tahtia leikkeihinsä. Ilmeisesti joulukuusen varsinainen koristelu jää nyt kuitenkin jollekin toiselle päivälle.....