Joulukuun eka

Meidän perheen jouluperinteeksi on tullut tonttukalenteri eli lahjapussit joihin hankimme milloin mitäkin pieniä yllätyksiä, äiti tonttu on täyttänyt niitä hammasharjoilla, hedelmäpatukoilla ja piparimuoteilla kun taas isi tonttu on paikannut äiti tontun unohduksia mm karkeilla ja pillimehuilla. 

Nyt oli hauska huomata että mitä lähemmäs joulukuun alku tuli, sitä useammin Nuppu kertoi pikkusisaruksilleen miten pian tonttu tulisi taas öisin tuomaan yllätyksiä! Ihanaa miten hän eläytyy tähän tonttukalenteriin, vaikka hänelle paljastettiinkin  jo syksyllä, että oikeasti joulupukin parran takana on ollut jo parina jouluna papsu.

Tonttukalenteri on ollut ensimmäisen kerran 2018 jouluna, muistan vielä miten piirsin puhelimen näytöltä läpi lumioukot jotka väritin, leikkasin ja liimasin ostamiini vihreisiin paperikasseihin, silloin tein Nupulle ja Jekulle omat kassit, jotka olivat käytössä parinakin jouluna.


Nykyään noista kasseista on tallella enää yksi, mutta ollaan käytetty muita jouluisia lahjakasseja takanreunalla ja niihin on tonttu välillä paremmalla ja välillä heikommalla muistilla onnistunut viemään lapsille yllätyksiä aamuavarten - tai sitten päiväkoti ja koulu päivän aikana. 

Nyt meillä oli pieni pulma, mihin tänä vuonna laitetaan edes joulukuusi, kunnes vaihdoin työpöytäni ja hyllyni paikat keskenään. Mun hylly oli makkarissa ja työpöytä olkkarissa. En tykännyt siitä miltä työpöytä näytti olohuoneessa ja vaikka se viekin vähän enemmän tilaa makkarissa, niin päätin kokeilla paikkojen vaihtoa ja kas kummaa, samalla saatiin järjestettyäjoulukuuselle paikka olohuoneeseen! 

Marraskuun viimeisenä päivänä yritin salamyhkäisesti ostaa 4 tikkaria tonttupusseja varten. En meinannut saada itsepalvelukassalla yhtä tikkaria piipattua ja Ässä ehti nähdä siitä vilauksen, sanoin hänelle etten minä nähnyt mitään tikkaria, kun hän kysyi kenelle se oli. Onneksi hän näki vain yhden.


Illalla lasten mentyä nukkumaan me pystytettiin joulukuusi olohuoneeseen, laitoin nyt kaikki neljä tikkaria samaan - siihen askarreltuun pussiin, koska olisi ollut tylsää laittaa pienet tikkarit isoihin lahjakasseihin. Joulukuun ensimmäisenä aamuna lapset löysivät kuusen alta tonttupussin ja kaksi laatikkoa, joissa oli osa joulupalloista ja kuusen valot, ajatuksena oli että koristeltaisiin kuusi koulun jälkeen.

Kun joulukuusi on pystytetty jo marraskuun viimeisenä iltana, sen voinee ehkä riisua sitten myös joulun jälkeen.... eikä vasta aprillipäivänä, kuten muistaakseni 2019 tai 2020 tai kenties molempina.... :D

Jokatapauksessa se oli tuo Ässän ensimmäisenä jouluna otetussa kuvassa näky minimini tekokuusi, joka laitettiin pois vasta aprillipäivänä. 2020 ja 2021 meillä oli aitokuusi, nekin saivat olla jouluasuissaan kunnes lähes kaikki neulaset olivat karisseet. Nyt meillä on sama kuusi kuin viimevuonnakin, sen joulu riisuttiin muutoa edeltävänä iltana. Edellisessä kodissa se näytti aitojen kuusien jälkeen pieneltä, mutta nyt meidän uusi koti näyttää pieneltä tuolle kuuselle.

Ässä vietti vapaapäivää ja hän kyllä koristeli kuusta jo koulupäivän aikana Kirpun riipiessä palloja samaa tahtia leikkeihinsä. Ilmeisesti joulukuusen varsinainen koristelu jää nyt kuitenkin jollekin toiselle päivälle..... 

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !