Operaatio vaatekaappi: 2022 edit

Operaatio vaatekaappi alkoi huhtikuussa 2020, ensimmäisenä koronakeväänä ei ilmeisesti ollut parempaakaan tekemistä. Ei vaan, aikasemmat postaukset lukiessani huomasin, että postaussarjaa oli suunnitteilla huomattavasti enemmän mitä sitten olen muistanut. Täytyy ihan katsoa, vieläkö noita postaussarjan osia löytyy luonnoksista ilman kuvia, vai alanko äitiyslomalla kirjoittaa uudestaaan. Nyt nimittäin iski uteliaisuus itsellekin.

Totesin tuossa toisessa postauksessa, että luulin olevani "huppari & farkku tyttö" ja siihen nähden lempivaatteita olikin yllättävän paljon hengarikaapissa. Oletan siis, että mahdollisissa unohtuneissa luonnoksissa käyn läpi montako hupparia, arkimekkoa tms vaatetta kaapissa on ja monestako niistä hankkiudun eroon. Tai sitten siellä oli jonkun muun vaatteet, vanhimmat vaatteet ja uusimmat vaatteet, minulla nimittäin on ollut kaapissani vaatteita yläasteajoilta. Noh katsotaan mitä löydän!

Tunnustettakoon, että tässä kahden vuoden aikana olen myös hieman uusinut vaatekaappini sisältöä.  Mutta tehdäänpä nyt ensimmäisenä vertailut mitä siellä kaapissa on ollut keväällä 2020 ja mitä siellä on nyt talvella 2022!

VAATEKAAPPI                              2020     |     2022
T-PAIDAT & topit                            20     |     17
PAIDAT - neuleet & trikoot      12     |     8
HUPPARIT                                       11     |     6
TUNIKAT                                            5     |     7
HOUSUT                                            18     |     16
SHORTSIT & caprit                       3     |     5
HAMEET                                           4     |     3
MEKOT                                             8     |     9
NEULETAKIT & jakut & polerot        7     |     7(+1*)
PYJAMAT                                         3     |    1

*+1 neule tulee siitä, että teinpäs nyt sen mitä yli 9 vuotta onnistuin välttämään.... PUNAINEN VILLANEULE. Ei suurta vahinkoa, pesin sen tietenkin punaisten kanssa kuten tapanani on, eli mitään ei värjäytänyt pilalle, vaikka koneen puskiessa vedet ulos tuijotin superpunaista vettä hieman ihmeissäni. Mutta ei todellakaan käynyt pienessä mielessänikään, että tuo H&M neule oli tosiaan aitoa villaa (olisi ehkä pitänyt lukea pesulappu, eikä vaan luottaa) Joten kas kummaa, pesun jälkeen se ei enää ole puoliskoni, katsotaan osaanko ottaa sen omaan käyttöön vai laitetaanko se kiertoon... :D 

Yllättävää, en kyllä yhtään muista mitä huppareita minulla on ollut! Housuista suunnilleen tiedän mitkä olen karsinut pois. Ja ne mitä on tullut lisää tiedän myös tarkallee. Tunikoiden määrä yllätti, luulin nimittäin että niitä olisi tullut lisää enemmänkin, mutta näköjään vain kaksi, toisen ostin viime keväänä ja toisen nyt jouluna. Mekkoja olen näköjään myös kadottanut ainakin yhden, koska sain juuri viime viikolla kaksi uutta mekkoa ja silti niitä on vain yksi enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Tosin en laskenut hääpukua äsken, en muista onko se laskettu aikaisemmin. 

Miltäs teidän vaatekaapit näyttää? Inventaarion tarpeessa?

10 kommenttia

 1. Inventaarion ja jonkun sortin konmarituksen tarpeessa olisivat omatkin kaapit 😬 Oletko kokeillut konmaritusta? Olen kuullut siitä monta kertaa, mutta toteutus on jäänyt ajatustasolle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon kuullut! Luin sen marie kondon pinkin kirjan jouluna 2016, sen jälkeen laitoin kiertoon tosi paljon lastenvaatteita ja kokeilin ekaa kertaa fb kirppiksellä myymistä. En oo kokeillut toista kertaa 😂 nykyään meillä kiertää lasten vaatteet niin hyvin serkusten kesken ettei niitä tarvi yrittää myydä, mutta ainahan jotain karsittavaa löytyy 🙈😅

   Poista
  2. Okei =) No kiertoonlaittointo siitä ilmeisesti seurasi... Kirpparihommat on aika raskaita, joten ymmärrän, että jäi kertasetiksi =)

   Poista
  3. Löysin postauksen tuolta talvelta 2016 juuikin lastenvaatteiden osalta :D Koko kodin maritus on kuulemma 6kk projekti, noh, katsotaan jos joskus intoudun siitä uudestaan :) http://www.sangynalla.fi/2016/12/sailyta-vain-iloa-lastenvaatteet.html

   Tykkään kuitenkin Kon Marin ajatuksesta, että kotona on vain iloa tuottavia tavaroita, määrästä riippumatta :)

   Poista
 2. Inventaario meillä tarkoittaa sitä, että mun tuunauspino kasvaa. Juu, meillä on paljon vaatteita. Mutta kaikkia tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kaikille on käyttöä niin silloinhan ei ole turhia vaattaita :) mieheni kaapistaolisin erimieltä :'D mutta ei ole minun, niin pesen ja viikkaan vaan kiltisti xD Sun tuunailut onkin kyllä todella hienoja! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Välillä ihan hauskaa ja mielenkiintoista puuhaa :D

   Poista
 4. Siis mulla on niin vähän vaatteita, että olen pohtinut pitäisikö hankkia lisää. Vaatekaapin pyrin siivoaamaan / järjestämään aina vähintään puolen vuoden välein. Näitä järjestely juttuja on kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä hyvä että noin usein ehtii käydä vaatteita läpi! Mulla tosiaan meni tässä kaksi vuotta 😂 nyt aion kyllä katsoa vähän useammin 😊

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !