Mikä pesänrakennusvietti?

Me asutaan kaksiossa. Ja mitä enemmän ollaan etsitty asuntoa jossa olisi lastenhuone sitä enemmän ollaan tultu siihen tulokseen, ettei me edes haluttaisi muuttaa. Joo se lastenhuone olisi ihana! Haluaisin keinutuolin jossa imettää ja nukuttaa vauvaa. Ja tilaa leikkiä ja Tuhinalle yöpöydän, nyt Tuhinan yöpöytänä toimii leikki hella.

Tähän asuntoon on turha haaveilla keinutuolia kun meillä on vielä pieni ongelma tulevan vauvan vaatteiden säilytyksen ja sängyn paikan kanssa. Muuten tämä on täydellinen asunto.

Toistaiseksi asuntotarjonta on sarjaa hissitön talo, kolmas kerros, vessa johon ei mahdu pyykkikonetta ja/tai keittiö ilman tiskikonetta. Ei kiitos. Joten ei me ainakaan ihan heti olla muuttamassa. Lisäksi en haluaisi muuttaa pois tältä postinumeroalueelta. Tuplarattaiden hankinnassakin suurin kriteeri taitaa olla ne renkaat, koska haluan päästä kävellen paikasta A paikkaan B.


Meillä siis ei ole lastenhuonetta jota alkaa sisustaa Tuhinalle ja vauvalle, enkä tiedä koska löydetään sellainen koti joka vie meiltä jalat alta. Toistaiseksi olen hillinnyt myös haluni kaivaa komerosta Tuhinan äitiyspakkauslaatikko ja se koko sisältö - ne pienet ihanat vaatteet!

Vaatteet jotka pitäisi käydä läpi, meiltä löytyy neljä toppapukua koossa 74cm plus tämä uuden pakkauksen puku, ehkä voisin parista luopua. Ja sitten haluaisin pestä ne vaatteet, ihan niinkuin tämän uuden pakkauksenkin. Uusipakkaus on muuten sijoitettuna olohuoneeseen, sohvan jatkeeksi, koska sille ei ole toistaiseksi muuta paikkaa.

Ja heti kun kelit muuttuvat kesäisemmiksi pääseen maalaaman vauvan pinnasänkyä! Se on muuten ihana! Mutta ei, sen kummempaa pesänrakennusviettiä mulla ei taida olla. Sen sijaan mulla olisi älytön sivousvimma.


Kotiesittely on kesken. Tiedän. Seuraavana vuorossa on kodin sydän. Tai siis, sen piti olla ennen vessaa, mutta koska en vieläkään ole ehtinyt ottaa kuvia silloin kun se on vielä siisti, tuo teksti joutuu vielä hetkisen odottamaan. Tarkoitus on kyllä saada se heti kuun vaihteessa ulos.

Sain nimittäin eilen aivan mahtavan viestin mun siskolta! Ollaan monta kertaa suunniteltu äitin kanssa, että nyt kun hän on täällä, niin siivotaan toi keittiö. Aina ollaan hoidettu kaikkia muita tärkeitä asioita, ettei ikinä ehditty. Toivotavasti me nyt mun isosiskon kanssa ehditään.

Aloittelin jo eilen tuota  keittiön siivousta. Siirsin ruokapöydän olohuoneeseen ja imuroin maton ja lattian, pesin ikkunoista pienet tahmeat sormenjäljet. Tosin nyt ne saisi pestä jo uudestaan. Haluaisin siivota keittiön ylhäältä alaspäin, eli kaapit - tasot - laatikot - lattiat ja koska tiskikone pesi enkä päässyt tasoihin käsiksi, huomasin peseväni pattereita ja parvekkeen ovea. Niistäkin muuten löytyy pieniä tahmeita sormenjälkiä aika paljon!


Toinen urakka mihin siivouskärpänen tahtoisi päästä käsiksi on meidän isompi vaatehuone. Se on puoliskoni valtakuntaa ja toistaiseksi sauna on toimittanut osittain hänen vaatekaappinsa virkaa. Haluaisin siivota tuon pienen kopperon - ainoan paikan josta puoliskoni sanoo että "älä siivoa, minä hoidan" - vaatepinoja myöten.

Ja sitten vielä koko kodin lattian haluan pestä ja vessan desinfioida oksupoksun jäljiltä ja parvekkeen talven jäljiltä ja sittten on se Tuhinan vaatekaapin läpikäyminen ja omaakin haluaisin karsia (Yritän hillitä tätä vielä - ei ehkä kannata nyt isomahana heittää pois vaatteita joita ei ole puoleen vuoteen käytetty kun eivät mahdu päälle. Saattaisin syksyllä katua.) - eli siis suomeksi sanottuna haluaisin tehdä suursiivouksen. 

Mitenköhän meillä lauantaina aika riittää. Sisko tulee meille jo tänäiltana, ainakin meillä on sitten koko päivä aikaa. Tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä tulee nyt kuitenkin tuo keittiö. Sitten koko kodin lattiat. Ehkä kolmanneksi saunan tyhjennys, jos vaikka pitkästä aikaa saataisi se myös lämmitettyä.

Mutta niin, onko tämä siivousvimma nyt sitten jotenkin tuon paljon puhutun pesänrakennusvietin ilmenemismuoto? Meillä kun ei oikein mahdu pesää rakentamaan, mutta kiillotettavia pattereita ja ovenkarmeja kyllä riittää. 

2 kommenttia

  1. Ihanaa aikaa tuo vauvan odotus ja kaiken uuden suunnittelu! Ehkä se koti tulee vaan jostain joskus vastaan. Siskot on parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Sekä siskoihin että vauvan odotukseen :) edellinen asunto opetti kantapään kautta että mitkä asiat on niitä tärkeitä ja kyllä tää toimiva keittiö & vessa hissitalossa on paljon parempi kun lastenhuone ja hankala arki. :D

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !