Unelma isommasta kodista

Olen suunnitellut omaa työaikarutiinia ja samalla lasten säännöllistä viikkorutiinia ja muutenkin koittanut järjestää omaa ajankäyttöäni järkeväksi, nyt kun minulla on mahdollisuus toteuttaa myös omia unelmiani. Näistä aikatauluista teen vielä erikseen postauksen, koska aikataulun visualisointi lukujärjestyksen tavoin on mulle kaikista helpointa ja muutenkin kalenteriaiheinen postausidea on muhinut päässäni jo viime tammikuusta, kun otin käyttöön ison kalenterin.

Tähän ajankäytönsuunnitteluun olen käyttänyt vanhoja luentolehtisiä, mitä löysin useamman nipun piirrustuskaapeista ja yhdestä näistä löysin pohjapiirrustuksen meidän vanhasta kodista! Tämä oli sen verran hauska löytö, että haluan jakaa sen myös tänne. 

Meidän edellisessä kodissa oli 76neliötä ja kaksi makuuhuonetta. Luonnollisesti asunto olisi jäänyt meille tulevan vuoden aikana pieneksi ja muutto olisi ollut edessä, viimeistään Nupun aloittaessa koulun.

Puhuttiin aiheesta vain haaveillen. Katsottiin myös muutamia alueen myynnissä olleita omakotitaloja vähän harmitellen ettei vielä ole meidän aika ostaa. Kävin jopa tutkimassa lähistöllämme olevia tyhjennettyjä rivitaloja, miettien mikä niiden tilanne on mahtanut olla ja miksi ne on hylätty. Kevättalvella ei kuitenkaan ollut vielä mitään muuttoaikeita.

Haaveilu on kuitenkin aina hauskaa. Koska tiesin meidän asunnon molempien seinänaapuriasuntojen olevan tyhjillään, päätin kaataa pari seinää paperilla. Samassa rapussa olevaa asuntoa en ole koskaan nähnyt sisältä, joten olohuoneen seinän kaataminen jätti liikaa tilaa mielikuvitekselle, mutta toisen rapun peilikuva-asunnon yhdistäminen oli varsin helppoa ruokailutilan seinän kaatuessa ruokapöydän tieltä. 

Tuossa piirroksessa siis oikeanpuoleiset huoneet kuuluivat oikeasti asuntoomme ja vasen puoli, jossa lukee makkari, vierashuone ja siniset sohvat olohuoneessa, oli oikeasti naapurirapun asunto. Olisi kätevää kulkea lasten kanssa toisesta eteisestä ja vieraiden kanssa toisesta, eikös. 

Paperilla aikuisten ja lasten makkareita yhdistävä reitti keittiön kautta näyttää aika pitkältä, mutta loppupeleissä asunto oli niin kompakti, että ei se kovin pitkä matka olisi ollut. Tuskin sen pidempi mitä nyt tässä uudessa kodissa on poikien huoneesta jääkapille. Ja toisaalta olisihan tohon vessaankin voinut laittaa välioven. Silloin lasten puolella olisi ollut vessa/kodinhoitohuone ja naapurin vessa olisi jäänyt wc/kylpuhuoneeksi. 

Kaikkea sitä ehtikin ajatella. Sitten tuli toukokuu ja tultiin katsomaan tätä uutta kotiamme ja olkoon tässä nyt sneek peak omatekoisen pohjapiirroksen muodossa vähän vertailuksi miltä meidän 126neliöisessä kodissa näyttää. Yhdestä huoneesta on jo kotiesittelyyn kuvat. Hiljalleen alan saada niitäkin julkaisukuntoon.

Nyt kun miettii, niin aika äkkiä toteutui tämä meidän unelma isommasta kodista. Täällä on ollut hyvä elellä eskariarkea ja täällä on varmasti hyvä aloittaa kouluarki ensi syksynä. 

Mikä sun viimeaikainen unelma on toteutunut? 😊 

10 kommenttia

 1. Se, että pääsin tähän työhön :)

  VastaaPoista
 2. Niinhän tämä elämänkierto menee, jossain vaiheessa joku tarvitsee isomman asunnon ja jossain vaiheessa alkaa taas houkutella vähän pienempikin. Meillä asumisen "reitti" on kulkenut n. 50 neliöstä 68 neliöön edelleen 112 neliöön ja nykyiseen 160 neliöön asti. Seuraavaksi voisikin ehkä taas paritalosta muuttaa kerrostaloon ja alle 100 neliöön ... jonain vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niinhän se on! :) mekin ollaan aloitettu 37 neliöstä sitten 50 - 56 - 65 - 79 - 76 ja nyt 126 neliötä :D ja mun ensimmäinen yksiö taisi olla 26 neliötä :D kerrostalo asuntoja kaikki paitsu tuo 79 neliötä joka oli rivarissa. ihan ikioma asunto on haaveissa, mutta sitä ei vielä tiedetä tuleeko sitten olemaan talo vai rivarin pätkä vai jotaki muuta :)

   Poista
 3. Ihan viime aikoina ei ole unelmat käyneet toteen, mutta erästä unelmaa kohti yritän kovasti pyrkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sieltä tulee kun vaan aktiivisesti pitää sen unelman mielessä! 😊

   Poista
 4. Yhdyn edelliseen kommentoijaan - meidän elämänreitti on kanssa kulkenut 32 neliön yksiöstä nykyiseen 250 neliön kaksikerroksiseen omakotitaloon. Ehkäpä jossain vaiheessa alkaa matka toiseen suuntaan :)

  VastaaPoista
 5. Super kiva postaus. :) Hmm, mun viimeisin toteutunut unelma on perhetyöntekijä kerran viikossa 2h! Aiiivan ihanan vapauttavaa, lisäkädet arkeen, joista ei jää kiitollisuuden velkaa. Ja nämä kaksi tuntiset käytän pääasiassa itsestäni huolehtimiseen, jos ei ole jotain pakollista menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa! 🤩 Se on kyllä sellanen apu arkeen mistä itekin oon kiitollinen ❤️

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !